Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργατικό «ατύχημα» στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε, τη Δευτέρα το βράδυ, στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης, όταν εργαζόμενος χτυπήθηκε από ρεύμα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά την προσπάθειά του να αλλάξει διακόπτη, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με εγκαύματα, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Το νέο «ατύχημα» προστίθεται σε μια σειρά ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, της μείωσης προσωπικού, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στους χώρους δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας», τονίζει στην ανακοίνωσή της. Οπως επισημαίνει, εργάτες εκτελούν μόνοι τους επικίνδυνες δουλειές, γίνονται εργασίες «χωρίς να έχει γίνει διακοπή ρεύματος και η διακοπή κίνησης του ταινιόδρομου».

«Αυτά τα προβλήματα θα οξυνθούν με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων και των ορυχείων, την πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγοράς Ενέργειας», τονίζει η ΤΕ Αρκαδίας, «γιατί κριτήριο δεν είναι η ζωή και η ασφάλεια των εργατών, η προστασία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, αλλά το κέρδος του καπιταλιστή. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς είναι για το κεφάλαιο "κόστος"». Χαρακτηρίζει ακόμα «συνένοχες» στα εργατικά «ατυχήματα» τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, τοπικά και κεντρικά, «που πίνουν νερό στο όνομα της ακολουθούμενης πολιτικής και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όταν έρχονται τα αποτελέσματα και τα αποκαΐδια (εργατικά ατυχήματα - πώληση μονάδων και ορυχείων, κ.λπ.)».

Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή και την ασφάλειά τους, να εγκαταλείψουν τα κόμματα του κεφαλαίου και τα στηρίγματά τους, να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία πώλησης μονάδων και ορυχείων, να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, καθώς και να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ