Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανετη ... πτήση στον τελικό για ΠΑΟΚ

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανηγύρισε χτες ο ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου

Eurokinissi

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανηγύρισε χτες ο ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου
Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του κυπελλούχου που κατέκτησε πέρσι θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προκρίθηκε και φέτος στον τελικό της διοργάνωσης μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου χτες στην Τούμπα με 3-1, στη ρεβάνς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια (περίοδος 1977-'78) που ο ΠΑΟΚ προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «δικέφαλος» είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας στη Ν. Σμύρνη ανοίγοντας το δρόμο για την πρόκριση, ενώ επίσης με 3-1 είχε νικήσει τον Πανιώνιο πριν από τρεις μέρες για το πρωτάθλημα, και πάλι στην Τούμπα.

Στο χτεσινό παιχνίδι αν και με αλλαγές στο βασικό σχήμα οι γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές αρκετά καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, ενώ το έργο τους έγινε ακόμα πιο εύκολο μετά την αποβολή του Μακρύλλου για τους φιλοξενούμενους (70'). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες, 1-1 (Κουλούρης 20' - Μασούρας 40') και να έχουν από ένα δοκάρι με τους σκόρερ τους. Ωστόσο στο β' μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβασε τους ρυθμούς, κυρίως στην επίθεση, έγινε πιο απειλητικός δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και κατάφερε αρχικά με τον Πέλκα (68') και στη συνέχεια με εύστοχο πέναλτι (ανατροπή του Μάτος) του Πρίγιοβιτς (70') να επικρατήσει.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (76' Κάνιας), Μάτος, Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας, Λημνιός (60' Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61' Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας (63΄ Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75' Νόβακ), Γεσίλ

Λεπτές ισορροπίες στο ΟΑΚΑ

Με την ΑΕΛ να έχει αποκτήσει προβάδισμα στα προγνωστικά μετά τη νίκη με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, η ΑΕΚ καλείται σήμερα για την ανατροπή φιλοξενώντας τη θεσσαλική ομάδα στο ΟΑΚΑ (19.30 Cosmote Sports 1) στη ρεβάνς του άλλου ημιτελικού. Με τον αέρα της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος αλλά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην αποστολή καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του, στην «Ενωση» κυριαρχεί η αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της παρουσίας στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Από την άλλη πλευρά με το δέλεαρ της παρουσίας σε τελικό μετά από 11 χρόνια (τροπαιούχος το 2007), η νίκη στο πρώτο παιχνίδι προσφέρει έξτρα κίνητρα στην ΑΕΛ, που κατεβαίνει στην Αθήνα με πίστη για την πρόκριση. Από την αποστολή απουσιάζουν οι Φατιόν (τιμωρημένος), Ουάλας (τραυματίας) και Ρέτζας (ανέτοιμος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ