Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Νέο θύμα στη λίστα της ασταμάτητης αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ προστέθηκε χτες, όταν ο 26χρονος Αφροαμερικανός Ντιάντε Γιάρμπερ έπεσε νεκρός από 30 σφαίρες αστυνομικών επειδή θεωρήθηκε ύποπτος, ενώ περίμενε τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης στο πολυκατάστημα «Walmart».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της αργά το βράδυ της Τρίτης και άλλοι επτά τραυματίστηκαν, σε αεροσκάφος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας «Southwest Airlines» που εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Ντάλας. Τα προβλήματα άρχισαν περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση, οπότε εξερράγη ο αριστερός κινητήρας, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να χτυπήσουν μέρος της ατράκτου και ένα παράθυρο. Αυτό προκάλεσε αναρρόφηση στην καμπίνα επιβατών, καθώς το αεροσκάφος βρισκόταν σε υψόμετρο περίπου δέκα χιλιομέτρων. Οι πιλότοι της πτήσης, που μετέφερε 144 άτομα, ξεκίνησαν στη συνέχεια ταχεία έκτακτη κατάβαση και προσγειώθηκαν στη Φιλαδέλφεια.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε ηλικία 92 ετών απεβίωσε έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας η Μπάρμπαρα Μπους, σύζυγος του πρώην Προέδρου Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου και μητέρα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Ου. Μπους του νεότερου.

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ.-- Μεταγωγικά ελικόπτερα του στρατού επιστρατεύτηκαν χτες για την αερομεταφορά εκατοντάδων κατοίκων του νησιού Καουάι της Χαβάης, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων και πλημμυρών που προκάλεσαν από το περασμένο Σάββατο καταρρακτώδεις βροχές.

ΡΙΑΝΤ.-- Η χολιγουντιανή ταινία «Μαύρος Πάνθηρας» έγινε η πρώτη ταινία που προβλήθηκε σε δημόσια αίθουσα συναυλιών στο Ριάντ της Σ. Αραβίας σε μεικτό κοινό ανδρών και γυναικών, μετά από απαγόρευση περίπου 35 ετών που δεν επέτρεπε τη λειτουργία κινηματογραφικών αιθουσών στη χώρα με θρησκευτικά προσχήματα. Η επίσημη λειτουργία κινηματογράφων ξεκινάει στις αρχές Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ