Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Στα Κατεχόμενα σήμερα ο Τσαβούσογλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Επαφές με την ηγεσία του ψευδοκράτους στην Κύπρο θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο φόντο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε οικονομικό, στρατιωτικό, γεωπολιτικό επίπεδο.

Ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Τουφάν Ερχιουρμάν, δήλωσε χτες ότι οι επαφές Τσαβούσογλου στα Κατεχόμενα έχουν «μεγάλη σημασία». Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι Τουρκία και «τουρκοκυπριακή πλευρά» επιμένουν στην αλλαγή της μεθοδολογίας όσον αφορά τις συνομιλίες για το Κυπριακό, αναφερόμενος καταρχήν στην ανάγκη - κατά τη γνώμη τους - να καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη «λύση».

Στο μεταξύ, ο «υπουργός Ενέργειας και Οικονομίας» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί, κάλεσε τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την αποδοχή χρονοδιαγραμμάτων στις συνομιλίες. Σχολίασε ότι δεν ανέμενε κάποιο αποτέλεσμα από την πρόσφατη «κοινωνική συνάντηση» Ακιντζί - Αναστασιάδη και ότι αν δεν ακουστούν οι λέξεις «ας τελειώνουμε με αυτό (εννοώντας το Κυπριακό)» από το στόμα του Ν. Αναστασιάδη, δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τέτοιες συναντήσεις όπως η προχτεσινή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ