Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μέσω... διαστημικών πτήσεων η απενοχοποίηση των εγκλημάτων των ΗΠΑ

Προσπάθεια αθώωσης της εγκληματικής πολιτικής των ΗΠΑ στα μάτια της νέας γενιάς βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας. Λίγες μέρες μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία και το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν, με δεκάδες αγωνιστικές λαϊκές κινητοποιήσεις να πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, το υπουργείο Παιδείας συνδιοργανώνει εκδηλώσεις μαζί με τις προξενικές αρχές των ΗΠΑ, για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Με «τυράκι» το πραγματικά ενδιαφέρον θέμα «Ιστορία των Διαστημικών Πτήσεων», που παρουσιάστηκε από την αστροναύτη της NASA, Marsha Ivins, τη Δευτέρα 23 Απρίλη, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη, την εξασφάλιση μαζικής συμμετοχής του κοινού ανέλαβαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που παρότρυναν τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν την παρουσία των μαθητών στην εκδήλωση, η οποία αρχικά διαφημίστηκε ως πρωτοβουλία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.

Μόλις την Παρασκευή 20 Απρίλη, όταν πια έφτασε η επίσημη πρόσκληση στα σχολεία, αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για εκδήλωση που συνδιοργάνωναν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είχε την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από 18 σχολεία.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση, στο Ιδρυμα Ευγενίδου, και η ομιλία της Αμερικανίδας αστροναύτη μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπάγεται και χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ