Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Μέρα δράσης για τη ζωή και την υγεία των εργατών

Στάσεις εργασίας, κινητοποιήσεις, ημερίδες και άλλες πρωτοβουλίες πραγματοποιούν σήμερα συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα στον κλάδο του Μετάλλου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης για το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η οποία πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, μετά τις στάσεις εργασίας και τις συζητήσεις με εργαζόμενους που πραγματοποίησαν σε μια σειρά από ναυπηγεία από την προηγούμενη βδομάδα μέχρι και χτες, σήμερα έχει κηρύξει στάση εργασίας στον Πειραιά (από τις 12 μ.), στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση στις δεξαμενές Βασιλειάδη στις 12.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Παράλληλα, στην Αθήνα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής οργανώνει στις 5 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει ημερίδα, σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μπεναρόγια» του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ημερίδα οργανώνει σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, με θέμα «Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υπόθεση πάλης για το εργατικό κίνημα, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου».

Στη Μαγνησία, το Συνδικάτο Μετάλλου θα προχωρήσει σήμερα σε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, απαιτώντας να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, ενώ το απόγευμα θα γίνει νέα ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του. Στην Πάτρα, το κλαδικό Συνδικάτο και τα σωματεία στη «Frigoglass» και την «Ελλάς Καν» θα κάνουν επίσης παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, αξιοποιώντας την απεργία που έχουν κηρύξει για σήμερα τα σωματεία στη ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της, αναδεικνύει ταυτόχρονα την ανάγκη οργάνωσης της πάλης για την υπογραφή ΣΣΕ και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ