Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΑΔΑΣ
Ερευνες για το πολύνεκρο περιστατικό στο Τορόντο

ΟΤΤΑΒΑ.--

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό διέψευσε χτες, εμμέσως πλην σαφώς, πως ήταν «τρομοκρατική» η επίθεση που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο 25χρονος Καναδός φοιτητής Αλέκ Μινασιάν, πέφτοντας με ένα φορτηγάκι σε κατάμεστο από κόσμο δρόμο, προκαλώντας το θάνατο 10 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 15, από τους οποίους οι 13 δίνουν μάχη για τη ζωή.

Ο Τριντό υποστήριξε πως η επίθεση «δεν συνδέεται με την εθνική ασφάλεια», ζητώντας στη συνέχεια από τους Καναδούς «να μην ζουν μέσα στο φόβο» εξαιτίας της «παράλογης επίθεσης» ενός άνδρα. Τόνισε ακόμη πως η επίθεση δεν άλλαξε το επίπεδο της απειλής στον Καναδά ή τις προετοιμασίες ασφαλείας για τη Σύνοδο Κορυφής του G7, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιούνη στο Σαρλεβουά του Κεμπέκ.

Η αστυνομία στο Τορόντο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον 25χρονο Αλέκ Μινασιάν ως δράστη της επίθεσης με το φορτηγό, προσθέτοντας ότι το πιθανό κίνητρό του μένει να διαλευκανθεί κατά την πορεία των ερευνών. Ο νεαρός ήταν κάτοικος του βόρειου προαστίου του Τορόντο, Ρίτσμοντ Χιλ, και φοιτητής σε κολέγιο του Τορόντο. Ηταν απόφοιτος του λυκείου Thornlea, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες ή μαθησιακές δυσκολίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ