Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, απόδειξη της απροκάλυπτης στήριξης της ΕΕ στο Ισραήλ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Γάζα από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Συντηρητικών - Μεταρρυθμιστών και Πρασίνων. Τη στιγμή που χιλιάδες άοπλοι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές δολοφονούνται και τραυματίζονται εν ψυχρώ από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, το ψήφισμα, αντιστρέφοντας προκλητικά την πραγματικότητα, σημειώνει πως «οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις τους δέχτηκαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, και ότι ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να χαλάσουν και να περάσουν τον φράχτη για να εισέλθουν στο έδαφος του Ισραήλ». Η Λωρίδα της Γάζας, που στενάζει από τον βάρβαρο αποκλεισμό του ισραηλινού κράτους, με ανυπολόγιστες τραγικές συνέπειες για τον πληθυσμό της, χαρακτηρίζεται «κέντρο διεθνώς αναγνωρισμένων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Επιχειρώντας να αποσιωπήσει την άγρια καταπίεση, την κατάπνιξη κάθε δικαιώματος και ελευθερίας του Παλαιστινιακού λαού από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, το ψήφισμα ρίχνει την ευθύνη στον «ενδοπαλαιστινιακό διχασμό»! Και προχωράει ακόμη παραπέρα από τη μέχρι τώρα κατάπτυστη στάση της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου, της εξίσωσης του θύματος, των Παλαιστινίων, με τον θύτη τους, το Ισραήλ. Δικαιολογεί και νομιμοποιεί τα ισραηλινά εγκλήματα ενάντια στους Παλαιστίνιους. Παίρνει υπό την προστασία του το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, αναγνωρίζοντας δήθεν «τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ σε θέματα ασφάλειας και την ανάγκη να προστατέψει τα εδάφη και τα σύνορά του κάνοντας χρήση αναλογικών μέσων». Ενοχοποιεί την αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού, καλώντας «όσους ηγούνται των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας να αποφεύγουν την υποκίνηση βίας και να διασφαλίζουν ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία, διαδήλωση και συγκέντρωση παραμένει αυστηρά μη βίαιη και δεν μπορεί να τύχει εκμετάλλευσης για άλλους σκοπούς». Καλεί δηλαδή τον Παλαιστινιακό λαό να υπομένει αδιαμαρτύρητα τη σφαγή του, να παρακολουθεί σιωπηλός τους χιλιάδες κρατούμενους, ανάμεσά τους και παιδιά, να λιώνουν στις ισραηλινές φυλακές, την προσφυγιά και τη διαιώνιση της κατοχής και την αρπαγή των παλαιστινιακών εδαφών από τους ισραηλινούς εποικισμούς, τον αργό θάνατό του από τον αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελεί απτή απόδειξη για την απροκάλυπτη υποστήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, ανάμεσά τους και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, που ενισχύει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της με το Ισραήλ, για την αναβάθμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οπλίζουν το δολοφονικό χέρι του ισραηλινού κράτους, είναι συνένοχοι για τα διαρκή εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

«Καλούμε τους λαούς να καταδικάσουν τη στήριξη της ΕΕ, των κυβερνήσεών της και των συμμάχων της, να εντείνουν την πίεση στις κυβερνήσεις τους για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους για να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, για τον τερματισμό της κατοχής, την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ», καταλήγει η ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ