Σάββατο 28 Απρίλη 2018 - Κυριακή 29 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η αστυνομική καταστολή ενάντια στο λαό που διαδηλώνει κατά του πολέμου

Οσο ξεσκεπάζεται η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από το λαό και μειώνεται η κοινωνική ανοχή για την άσκησή της, ιδιαίτερα μετά τους βομβαρδισμούς κατά της Συρίας και την παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων από τις ξένες βάσεις που λειτουργούν στη χώρα μας, που συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τόσο αυξάνουν η επιχείρηση ιδεολογικής χειραγώγησης και η βαρβαρότητα της κρατικής καταστολής.

Η κυβέρνηση, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις σε περιόδους κρίσης και λαϊκών κινητοποιήσεων, βρίσκει πρόθυμους συμμάχους, προβάλλοντας ως πρώτιστη ανάγκη την επιβολή της λεγόμενης «τάξης και της ασφάλειας», όρους που αξιοποιούν και τα ακροδεξιά στοιχεία.

Τελικά, η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στους ιμπεριαλιστές και προωθεί την άγρια καταστολή των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος.

Η καταστολή αναδεικνύει, μεταξύ των άλλων, και την ανοιχτή τρομοκρατία των ΜΑΤ και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ., που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού μας. Πρέπει να επισημανθεί η βαρβαρότητα της αντιμετώπισης των διαδηλωτών από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ και ΥΜΕΤ). Η μανία τους στρέφεται και κατά φοιτητών και μαθητών, της νέας γενιάς αυτού του τόπου που δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον. Ολο αυτό το μένος και το μίσος των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων που εκδηλώνεται εναντίον της νεολαίας, δικαιολογημένα προκαλεί τη λαϊκή καταδίκη. Πρέπει γι' αυτό να απασχολήσει και τις διοικήσεις των αστυνομικών ενώσεων και να τα καταγγείλουν. Η ανάλγητη συμπεριφορά των ειδικών δυνάμεων δεν μπορεί να αποδοθεί σε ανεπαρκή εκπαίδευση ούτε σε αψυχολόγητες ενέργειες κάποιων αστυνομικών. Υπάρχει συλλογική ευθύνη και εντολή βίαιης αντιμετώπισης του «εχθρού λαού», που καλλιεργείται ιδιαίτερα σ' αυτές τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες και δείχνει το πιο αποκρουστικό τους πρόσωπο στις σημερινές συνθήκες.

Είναι ανάγκη να καταργηθούν άμεσα τα ΜΑΤ. Δεν χρειάζονται πλέον πολλές συζητήσεις, ούτε δικαιολογίες για όλα αυτά. Ολες οι ενώσεις των αστυνομικών πρέπει να καταδικάσουν τις επιθέσεις και κανένας αστυνομικός να μην σηκώσει χέρι σε βάρος διαδηλωτών και απεργών.


Γ. Παλιούρας
Υποστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις (2021-03-09 00:00:00.0)
Οργιο καταστολής σε διαδήλωση φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (2018-04-17 00:00:00.0)
Με το άγριο χτύπημα η κυβέρνηση διαφημίζει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (2018-04-17 00:00:00.0)
Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης πάει χέρι - χέρι με την καταστολή (2016-01-16 00:00:00.0)
Οργανωμένο σχέδιο καταστολής (2012-11-08 00:00:00.0)
Εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής (2012-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ