Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με το άγριο χτύπημα η κυβέρνηση διαφημίζει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο

Σε ανακοίνωσή του για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές (σ.σ. στην πορεία της μέρας οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις και οι τραυματίες που πήγαν στα νοσοκομεία έφτασαν τους 6).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτό το γεγονός. Οχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι' αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα - απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό "παρών" στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».

Η κυβέρνηση φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το όργιο καταστολής

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ καταγγέλλει την καταστολή του συλλαλητηρίου από τα ΜΑΤ, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Καλούμε τους νέους και τις νέες να καταδικάσουν το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που εξαπέλυσαν σήμερα δυνάμεις των ΜΑΤ σε βάρος μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων που διαδήλωναν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της χώρας στο έγκλημα των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το γεγονός ότι τέσσερις διαδηλωτές νέοι είναι στο νοσοκομείο - οι τρεις απ' αυτούς με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι - και άλλοι δύο προσήχθησαν από την Αστυνομία.

Με το ένα χέρι η κυβέρνηση υπογράφει συμφωνίες που μπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, υπογράφει διευκολύνσεις και βοήθεια στους φονιάδες των λαών, και με το άλλο, με το βούρδουλα της καταστολής, με κρότου - λάμψης και χημικά, αντιμετωπίζει όσους αντιστέκονται στα βρώμικα σχέδιά της.

Πλέον, μετά το ξέπλυμα του πολεμοκάπηλου Τραμπ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει πάρει εργολαβία να ξεπλύνει όλη τη βρώμικη ιστορία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφασή της να προστατεύσει με δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις το άγαλμα του Τρούμαν, που ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που ενορχήστρωσε τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Ο Τρούμαν ήταν επίσης Πρόεδρος όταν οι ΗΠΑ μάτωσαν και το δικό μας λαό την περίοδο 1946 - 1949. Η νεολαία πλέον ξέρει ότι το απολίθωμα αυτού του μακελάρη το προστάτευσε με τόσο ζήλο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κι εις ανώτερα!

Καμία αναμονή! Κανένας φόβος! Ολοι στους δρόμους του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τετάρτη η δίκη των αγωνιστών φοιτητών (2019-06-15 00:00:00.0)
Καρφώνονται (2018-04-20 00:00:00.0)
Απίστευτο όργιο καταστολής και μεθοδεύσεων από κυβέρνηση και αστυνομία (2018-04-18 00:00:00.0)
Οργιο καταστολής σε διαδήλωση φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία (2018-04-17 00:00:00.0)
Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης πάει χέρι - χέρι με την καταστολή (2016-01-16 00:00:00.0)
Οργανωμένο σχέδιο καταστολής (2012-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ