Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Διεργασίες σε όλα τα επίπεδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, με την «κεντροαριστερά» να βρίσκεται στο επίκεντρο, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος.

Στο φόντο αυτό συνεδρίασε την Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, που πλαγιοκοπείται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ. Η επικεφαλής του, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα καλέσματα συνεργασίας από τις δύο πλευρές, είπε ότι «οι λαϊκο-μετωπικές συγκρούσεις είναι εντελώς ξένες με την παράδοση και τη διαδρομή της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης». Στο μεταξύ, σε νέα του παρέμβαση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος (ο οποίος, σημειωτέον, δεν παρέστη στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής την Κυριακή), εξέφρασε τη διαφωνία του με τυχόν προσέγγιση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις διεργασίες εντάσσεται και η συζήτηση για το ποιο εκλογικό σύστημα είναι το καταλληλότερο για τη σταθερότητα της επόμενης φάσης της αστικής διακυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις Σκουρλέτη για «απλή αναλογική» στην Τοπική Διοίκηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε σχετικά ότι «η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία, είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος είτε για την αυτοδιοίκηση». Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι «θετική» σε ενδεχόμενη «συναίνεση» από το Κίνημα Αλλαγής για «κατοχύρωση της απλής αναλογικής».

Οι διεργασίες, τέλος, επεκτείνονται και στο χώρο της «κεντροδεξιάς» και στα «δεξιά» της ΝΔ. Πολιτικό φορέα ετοιμάζεται να ανακοινώσει η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που διεγράφη πρόσφατα από τη ΝΔ. Για νέο κόμμα της «δεξιάς» μίλησε πρόσφατα και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ