Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας»

Κάλεσμα στη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων - φοιτητών - μαθητών στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα

Τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που συμμετείχαν στις χτεσινές κινητοποιήσεις χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καταγγέλλοντας παράλληλα την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αθήνα. Καλεί επίσης στη σημερινή συγκέντρωση εργαζομένων - φοιτητών - μαθητών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά το ΜΑΣ τονίζει:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο σε πολλές πόλεις της χώρας, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν.

Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα απάντησαν στο κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την ώρα που μπλέκει τη χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Στην Αθήνα οι φοιτητές και οι μαθητές έστειλαν μαχητική απάντηση, πετώντας αυγά έξω από τις σιδηρόφρακτες πρεσβείες των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας και στα γραφεία της ΕΕ. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλοπ και χημικά ενάντια στους φοιτητές και στους μαθητές, για να φυλάξει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ που διέταξε τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο που έχει αναλάβει, να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Είναι αδίστακτοι!

Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν οι προσαγωγές δύο σπουδαστών και ο τραυματισμός τεσσάρων φοιτητών.

Τους ενοχλούν οι φωνές των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης. Η τρομοκρατία δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές δεν θα κάτσουν στα αυγά τους. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά την ενημέρωση, τη δράση, τη συζήτηση, τη διεκδίκηση, ώστε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

-- Να αφεθούν ελεύθεροι οι σπουδαστές.

-- Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία!

-- Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

-- Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι και δεν καθόμαστε στα αυγά μας.

Τώρα θα ακουστεί η δικιά μας φωνή!

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τους μαθητές και τα μαθητικά συμβούλια, τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους, όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την επίθεση».

  • Στο μεταξύ, το χτύπημα της χτεσινής αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης καταδικάζουν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φυσικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νομικής, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ, Πολιτικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Ναυπηγών, Μηχανολόγων, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών, Τοπογράφων του ΕΜΠ, Ιατρικής Αθήνας, Φιλοσοφικής, Μαθηματικού και Πληροφορικής, και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕΦ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΓΤΚΣ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ, ΣΤΕΦ Αθήνας και ΑΣΠΑΙΤΕ. Στην Πάτρα, αντίστοιχες αποφάσεις πήραν οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Βιολογικού, Χημικού, Φυσικού, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ