Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Ελληνική υπογραφή στην κάλυψη του εγκλήματος

Την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, παρουσία του Ελληνα ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, είχαν και τα Συμπεράσματα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ που συνεδρίασε χτες στο Λουξεμβούργο, καλύπτοντας τη νέα αμερικανοΝΑΤΟική επίθεση στη Συρία.

Αλλωστε, οι ΥΠΕΞ της ΕΕ επισημαίνουν στο σχετικό κείμενο ότι «το συριακό καθεστώς φέρει τη συντριπτική ευθύνη για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση και τα δεινά του συριακού λαού», προσθέτοντας ότι το ΣΕΥ «καταδικάζει έντονα τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας επίθεσης κατά της Ντούμα», αναπαράγοντας πλήρως τις προφάσεις που προηγήθηκαν της επίθεσης η οποία εξαπολύθηκε ξημερώματα Σαββάτου.

Στο ίδιο μοτίβο, προπαγανδίζει πως «το Συμβούλιο της ΕΕ κατανοεί ότι οι στόχοι των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στις εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία ήταν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν με μοναδικό στόχο την πρόληψη της περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων και χημικών ουσιών από το συριακό καθεστώς για να σκοτώσει τον λαό του».

Παραπέρα, η ΕΕ εκφράζει τη «λύπη της» για την παρεμπόδιση, όπως ισχυρίζεται, από το συριακό καθεστώς, των συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και καλεί τους συμμάχους της συριακής κυβέρνησης, Ρωσία και Ιράν, «να εξασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση Ασαντ θα συμμετάσχει πλήρως στην εν λόγω διαδικασία που έχει ανατεθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Προαναγγέλλοντας δε την ακόμα ενεργότερη εμπλοκή της ιμπεριαλιστικής ένωσης, με το πρόσχημα της «αποτροπής της αναζωπύρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης (του ISIS που) παραμένει προτεραιότητα», οι υπουργοί Εξωτερικών σημειώνουν ότι «για να συμβάλει στη διαρκή ήττα του Da'esh, η ΕΕ θα συμμετάσχει σε προσπάθειες σταθεροποίησης στις περιοχές που απελευθερώνονται από το Da'esh από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό στη βορειοανατολική Συρία».

Να σημειωθεί ότι εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας, που υιοθέτησε όλο το προαναφερθέν ευρωΝΑΤΟικό αφήγημα βάζοντας πλάτη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπέγραψε την ενεργότερη εμπλοκή, ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό άξονα, διαχεόταν ότι κατόπιν δικής της παρέμβασης, στα Συμπεράσματα περιλήφθηκε και σημείο - ευχολόγιο χωρίς αντίκρισμα - ότι «η ΕΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στην υποστήριξη μιας ειρηνικής λύσης στη συριακή κρίση» και ότι «απώτερος στόχος της ΕΕ είναι»... «η μόνιμη ειρήνευση στη Συρία». Η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, που εναλλάσσεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ο δε ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, ζητούσε σε δηλώσεις του, κατόπιν, «πέρα από την καταδίκη της χρήσης χημικών όπλων που πρέπει να είναι ολοκληρωτική, πρέπει να καταδικαστεί κάθε είδους πολεμική ενέργεια, όπως και αυτή που συμβαίνει στο Αφρίν. Πρέπει να δούμε πώς θα υπερασπιστούμε και τον κουρδικό πληθυσμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διπλωματική κινητικότητα μετά τις συγκρούσεις στο Ντέιρ Εζόρ (2023-09-05 00:00:00.0)
Εξομάλυνση με Τουρκία μόνο εάν φύγουν τα στρατεύματα (2023-05-24 00:00:00.0)
Σκηνικό αυξημένης έντασης με πρόσχημα τα χημικά όπλα (2017-07-01 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση για τη χρήση χημικών όπλων (2013-04-13 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα (2012-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ