Σάββατο 28 Απρίλη 2018 - Κυριακή 29 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΜΕΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα αναπηρικά επιδόματα

Διαβεβαιώσεις χωρίς αντίκρισμα από τον διοικητή του ΟΠΕΚΑ

Από τη διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΑ
Από τη διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΑ
Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για παραπέρα περικοπές στα επιδόματα και στις άλλες παροχές αναπηρίας, με εργαλεία τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και την αντιδραστική κατεύθυνση της ΕΕ για τη λεγόμενη «λειτουργικότητα της αναπηρίας» (οικονομικά κριτήρια, άλλα κριτήρια διαβίωσης), ανέδειξε η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), που οργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής 27/4 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Γιώτα Κίτσου, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, η οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο, λέγοντας πως «έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ανάγκες, ακυρώνουμε στην πράξη τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους επιχείρησε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στυλιανός Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα αναπηρικά επιδόματα θα μείνουν ως έχουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν», κρύβοντας ότι από πίσω «δουλεύει» ο «κόφτης» των ΚΕΠΑ, που εξαιρεί ολοένα και περισσότερους ακόμα κι απ' αυτά τα πενιχρά επιδόματα.

Στις καταγγελίες για ελλείψεις γιατρών στα ΚΕΠΑ και καθυστερήσεις στις διαδικασίες γνωμάτευσης, απάντησε ότι πρόκειται για «εύλογη αδράνεια» (!), που παρουσιάζεται πάντα σ' ένα νέο σύστημα, που σ' αυτήν την περίπτωση είναι η ηλεκτρονική γνωμάτευση παραπομπής του ασθενούς. Ανακοίνωσε ότι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, που εφαρμόζεται για την ώρα στην Αττική, αναμένεται να επεκταθεί στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε στις αρχές του 2019 όλα τα προνοιακά επιδόματα να πληρώνονται μόνο από τον ΟΠΕΚΑ, με παράλληλη μεταφορά των πιστώσεων στον Οργανισμό.

«Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου. Εχουν υπογράψει και έχουν ψηφίσει τις περικοπές στην Πρόνοια, στα επιδόματα και τις συντάξεις», είναι η απάντηση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου, καλώντας τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους σε επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ