Παρασκευή 4 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Τιμούν τη θυσία των 200 εκτελεσθέντων κομμουνιστών

Οι δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων από 4 έως 6 Μάη, για να τιμήσουν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Στο Χαϊδάρι

Σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και παρουσίαση ιστορικού λευκώματος του ΕΑΜίτη καλλιτέχνη Βασίλη Βλασσίδη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13/5 (6 μ.μ. - 9 μ.μ.).

Αύριο, Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Μπλοκ 15, με τη συμμετοχή του Θοδωρή Καρέλλα.

Στην Καισαριανή

Αύριο, Σάββατο:

-- 6 μ.μ., αγώνας ανώμαλου δρόμου προς τιμήν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, μέσα στο Σκοπευτήριο.

-- 8.30 μ.μ., επίσημη παρουσίαση της εικονικής περιήγησης και των νέων εκθεμάτων του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.

-- 9 μ.μ., προβολή της ταινίας του Π. Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα», στο Σκοπευτήριο.

Την Κυριακή 6 Μάη, στις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση στο παλιό δημαρχείο και πικετοφορία προς το «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς».

Ο ιστορικός χώρος του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» θα παραμείνει ανοιχτός το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μάη, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Λαμπαδηδρομία στα χνάρια των εκτελεσμένων

Την Κυριακή 6 Μάη θα πραγματοποιηθεί συμβολική λαμπαδηδρομία, ακολουθώντας τη διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών από το Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου στον τόπο της εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκκίνηση: 9 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Τερματισμός: 11 π.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, όπου θα γίνει και εκδήλωση τιμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ