Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«The Worksongs Project» στο Στέκι

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ ανοίγει την όμορφη αυλή του και καλεί τους νέους σε μουσικές βραδιές το Μάη και τον Ιούνη.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 11 Μάη, στις 21.00, με τους «The Worksongs Project», που θα παρουσιάσουν τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο.

Η μουσική παράσταση των «The Worksongs Project» περιλαμβάνει κάθε φορά μια ξεχωριστή επιλογή μελωδιών, ταξιδεύοντας στις έξι ηπείρους στο πέρασμα του χρόνου. Πρόκειται για ένα ταξίδι που φιλοδοξεί να εμφανίσει τις ομοιότητες στη δραστηριότητα και κατ' επέκταση στον τρόπο σκέψης των ανθρώπων της δουλειάς όλου του κόσμου.

Τραγούδια της δουλειάς στη διεθνή λαογραφία ονομάζονται εκείνα που είτε αναφέρονται σε εργασίες, είτε τις συνοδεύουν. Τα δεύτερα, μέσα από πλήθος θεμάτων, είχαν ως στόχο να συντονίσουν μια ομαδική εργασία, όπως για παράδειγμα την κωπηλασία, ή απλά με τη συντροφιά τους να ανεβάσουν τη διάθεση και την παραγωγικότητα.

Το σχήμα συναποτελούν οι: Λεωνίδας Ζαγαρέλος (φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα), Δημήτρης Λιάσκος (πνευστά, επιμέλεια), Περικλής Μαλακατές (φωνή, μπάσο), Αποστόλης Μωραΐτης (φωνή, ούτι, κιθάρα), Βαγγέλης Τσιμπλάκης (τύμπανα, κρουστά), Δημήτρης Στεφανής (επιμέλεια βίντεο και φωτογραφίας).

Σήμερα στην Καισαριανή

Οι «The Worksongs Project» εμφανίζονται επίσης σήμερα στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», τιμώντας την 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., θα περιλαμβάνει ξενάγηση στον χώρο του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» και γνωριμία με το Μουσείο από το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου και συναυλία με τραγούδια της δουλειάς από όλο τον κόσμο από τους «The Worksongs Project».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ