Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ομορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους μήνες Μάη - Ιούνη

Από παλιότερη εκδήλωση
Από παλιότερη εκδήλωση
Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ συμπλήρωσε τρία χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει, ανοίγοντας την όμορφη αυλή του, προσφέροντας όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις...

Η ποικιλία των συναυλιών μεγάλη, από ένα ταξίδι στον κόσμο και στο χρόνο πάνω στις έξι χορδές της κιθάρας της Εύας Φάμπα μέχρι τον ξεχωριστό τζαζ ήχο από το ούτι του Αλέκου Βρέτου... από τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα μέχρι τον Γιάννη Ρίτσο και τον Φώτη Αγγουλέ... από τα worksongs των λαών ανά τις πέντε ηπείρους μέχρι τον δικό μας Μάνο Χατζιδάκι... Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το «θερινό σινεμά», αφιερωμένο στους σπουδαίους Ιταλούς σκηνοθέτες Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, με προβολή δύο αριστουργημάτων τους.

Γι' αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά και συνολικότερα για το Στέκι, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με την Βαγγελιώ Νικολάου και την Βικτωρία Κούτση, μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Β. Νικολάου σημείωσε ότι αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Στέκι, επιβεβαιώνεται η ανάγκη να υπάρχει ένας τέτοιος χώρος.

Μας λέει: «Είναι πολλές οι θεατρικές, μουσικές, χορευτικές παραγωγές των πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ, που έχουν βρει τον χώρο τους όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ταυτόχρονα, αρκετές είναι και οι ομάδες ηθοποιών, μουσικών και χορευτών που επισκέπτονται και αξιοποιούν τακτικά το Στέκι μας. Αλλωστε, ήταν πάντα στους στόχους μας για αυτόν το χώρο να αποτελέσει στήριγμα για νέες ομάδες που το σύστημα τους στερεί ουσιαστικά τη δυνατότητα δημιουργίας, να βρουν οι νέοι καλλιτέχνες ένα χώρο για να προετοιμάζουν τη δουλειά τους.

Ακόμα, το Στέκι μας τακτικά αξιοποιείται από μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που με μεράκι στήνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, οργανώνουν προβολές ταινιών, κάνουν πρόβες.

Και, βέβαια, πολύ σημαντική πλευρά της λειτουργίας του Στεκιού αυτά τα τρία χρόνια είναι τα μαθήματα μουσικής, που τα παρακολουθούν δεκάδες νέοι κάθε χρόνο, περνώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με μια δραστηριότητα που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έκαναν».

Για το δίμηνο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων η Β. Κούτση ανέφερε:

«Πολιτισμός και νεανική δημιουργία... αυτό είναι το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Στέκι της ΚΝΕ, τους μήνες Μάη και Ιούνη. Ξεχωριστές βραδιές γεμάτες μουσική, στον όμορφο χώρο της αυλής.

Οι εκδηλώσεις του Στεκιού αυτούς τους δύο μήνες αποτελούν ευκαιρία για κάθε νέο να έρθει σε επαφή με διάφορα είδη μουσικής, να ακούσει ήχους που θα τον ταξιδέψουν και θα τον εμπνεύσουν. Ευκαιρία που δεν βρίσκεται εύκολα, καθώς η ανάγκη αυτή της νεολαίας έχει καταντήσει πολυτέλεια... Το Στέκι ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί καλλιτέχνες, που με χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να μας παρουσιάσουν το έργο τους και τους ευχαριστούμε γι' αυτό».

Οσον αφορά τον στόχο από εδώ και πέρα, η Β. Νικολάου τονίζει: «Για την επόμενη χρονιά, βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, στοχεύουμε το Στέκι Πολιτισμού να κάνει ακόμα μεγαλύτερο βήμα στη λειτουργία, με περισσότερα μαθήματα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις, να αποτελεί "φάρο" στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στο δικαίωμα στην αναψυχή, στην ανάγκη για νέα δημιουργία, στην πολιτιστική καλλιέργεια, στη γνώση. Στόχος μας είναι περισσότεροι νέοι να κάνουν το Στέκι "στέκι" τους, να συναντηθούν με την ΚΝΕ και μέσα από τη δραστηριότητα του Στεκιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ