Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 11 Μάη προγραμματιζόταν συναυλία των «The Worksongs Project». Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 19 Μάη, στις 20.00: Βραδιά κιθάρας με την σολίστ Εύα Φάμπα.

Μαζί της δύο νεαροί κιθαρίστες, ο Παναγιώτης Λέων και ο Στράτος Καραγκούνης. Πρόκειται για μία παράσταση - ταξίδι σε διαφορετικές εποχές, διάφορες χώρες και είδη μουσικής, μέσα από τον ήχο της κιθάρας.

  • Πέμπτη 24 Μάη, στις 21.00: Αλέκος Βρέτος Project.

Η προσέγγιση προς την jazz και ο αδάμαστος αυτοσχεδιασμός συνθέτουν ένα μπουκέτο ηχοχρωμάτων, το οποίο κυριαρχείται από παραδοσιακά αραβικά, ελληνικά και αρμένικα στοιχεία. Λυρικές μελωδίες και αιχμηρά αρμονικά μονοπάτια δημιουργούν διαφορετικά συναισθήματα στον ακροατή, σε κάθε συναυλία αυτού του γκρουπ.

Παίζουν οι μουσικοί: Αλέκος Βρέτος, Δημήτρης Σεβδαλής, Ντίνος Μάνος, Δημήτρης Κλωνής.

  • Τρίτη 29 Μάη, στις 20.30: «Αλοζανφάν» των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι.

Μια από τις σημαντικότερες ταινίες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο - σταθμός για τη δεκαετία του '70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Ενιο Μορικόνε. Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816, στην εποχή της εξέγερσης του Γαριβάλδη.

  • Κυριακή 3 Ιούνη, στις 19.00: Μουσική παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας».

«Τα Μάγια της Πεταλούδας» είναι μια μουσική παράσταση - αναφορά στην ιστορία της σχέσης της χώρας μας με τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Παρότι έχουν περάσει 82 χρόνια από τη δολοφονία του ποιητή από τους φασίστες του Φράνκο, το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα παραμένει αειθαλές και ανθεκτικό στο χρόνο, δεν έπαψε να διαβάζεται, να τραγουδιέται και να αγαπιέται από όλες τις γενιές στη χώρα μας. Το ελληνικό κοινό, άλλωστε, παρέλαβε το έργο του Λόρκα, μεταφρασμένο από λογοτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς μείζονος βαρύτητας για τα ελληνικά γράμματα (ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Τζένη Μαστοράκη, ο Σωτήρης Τριβιζάς μετέφρασαν έργα και ποιήματά του). Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Γλέζος, ο Νίκος Κυπουργός, ο Δημήτρης Μαραμής μελοποίησαν μεταφρασμένους στίχους του.

Ερμηνεύουν τρεις νέοι ταλαντούχοι ερμηνευτές: ο Δημήτρης Βουτσάς, η Πολυξένη Καράκογλου και ο Βασίλης Κούρτης. Ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου έχει την ευθύνη της ενορχήστρωσης και της μουσικής επιμέλειας της εκδήλωσης.

  • Πέμπτη 7 Ιούνη, στις 20.30: Παρουσίαση του δίσκου «Δοκιμασία», του Θοδωρή Καρέλλα

Ο δίσκος «Δοκιμασία», του Θοδωρή Καρέλλα, αποτελείται από τραγούδια - μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών και είναι προσπάθεια μελέτης και εργασίας 20 χρόνων. Μερικοί από αυτούς είναι ο Γιάννης Ρίτσος (το ομώνυμο έργο του «Δοκιμασία» αποτελεί και τον τίτλο), ο Φώτης Αγγουλές, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Κώστας Καρυωτάκης κ.λπ.

Παίζουν οι μουσικοί: Δημήτρης Ανδρονιάδης. Φαγκότο/φυσαρμόνικα: Δημήτρης Κουφαλάκος. Τρομπέτα: Γιώργος Καλτσούνης

Τραγουδούν οι: Αμέρισσα Φτούλη, Γιώργος Γεωργακάκης, Θανάσης Χουλιαράς, Πολυξένη Καράκογλου.

  • Κυριακή 10 Ιούνη: Παράσταση του Τμήματος Φωνητικής: «Μάνος Χατζιδάκις: Ματωμένος Γάμος του Λόρκα και Παραμύθι Χωρίς Ονομα του Ι. Καμπανέλλη»

Η ομάδα της φωνητικής θα παρουσιάσει δύο σπουδαία έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Μέσα από όλους αυτούς τους μήνες προετοιμασίας, οι νέοι που παρακολουθούν τα μαθήματα, προσέγγισαν το έργο ενός συνθέτη που έχει σφραγίσει την ελληνική μουσική. Μαζί τους θα εμφανιστεί και η παιδική χορωδία, που συστήθηκε φέτος.

  • Κυριακή 17 Ιούνη, στις 20.30: «Χάος» των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι

Πρόκειται για την αριστουργηματική ταινία των αδελφών Ταβιάνι, με την ονειρική μουσική του Νικόλα Πιοβάνι. Η ταινία μάς μεταφέρει στη Σικελία των αρχών του περασμένου αιώνα και το σενάριό της είναι βασισμένο σε νουβέλες του Λουίτζι Πιραντέλο.

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις τα στοιχεία επικοινωνίας του Στεκιού είναι: e-mail: steki@kne.gr και τηλέφωνο: 210.8823.674 (από τις 10.00 έως τις 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ