Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
Αδικαιολόγητο χαράτσι σε μικροεπιχειρηματία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Διπλή επιβάρυνση για χρήση χώρου στον Αγνώντα Σκοπέλου καταβάλλει μικροεπιχειρηματίας της περιοχής. Το θέμα έρχεται στη Βουλή με Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Αγγελος Τζέκης.

Η κα Αγγελική Φλωρούς-Παλαιολόγου είναι κάτοχος ενός παραθαλάσσιου ακινήτου στη θέση Αγνώντας Σκοπέλου. Μπροστά από το οίκημα αυτό, πριν 60 χρόνια ο παππούς της είχε κατασκευάσει ένα χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσε για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Εκ των υστέρων και μετά από το 1990 περίπου, με τον καθορισμό στην περιοχή αιγιαλού και παραλίας, οι κατασκευές αυτές (πάσσαλοι και τέντα) κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο.

Το άδικο στην περίπτωση αυτή είναι ότι ενώ η χρήση του αιγιαλού και παραλίας δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία νοικιάζει στην κα Αγγελική Φλωρούς το χώρο που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, της επιβάλλεται να πληρώνει και στην Υπηρεσία Δημοσίων Κτημάτων (ΥΔΚ) υπέρογκα ποσά κατ' έτος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, εφόσον ο αιγιαλός και η παραλία του Αγνώντα Σκοπέλου έχει δοθεί από την ΥΔΚ προς χρήση στο Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος εκμισθώνει το χώρο στην Αγγελική Φλωρούς, γιατί να πληρώνει και δεύτερη φορά, δηλαδή και στην ΥΔΚ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ