Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων «παρέλυσε» την πόλη

Απεγκλωβίστηκαν μαθητές από τον Λευκό Πύργο

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε μαθητές και τουρίστες από τον Λευκό Πύργο

MotionTeam

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε μαθητές και τουρίστες από τον Λευκό Πύργο
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν χτες αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Η χτεσινή δυνατή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει πλημμυρισμένη για αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου, με το νερό να ξεπερνά τους 50 πόντους. Το προαύλιο του μνημείου πλημμύρισε εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του Πύργου τους επισκέπτες και συγκεκριμένα μαθητές από σχολείο της Μαγνησίας που ήταν σε εκπαιδευτική εκδρομή, καθώς και Βρετανούς τουρίστες. Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά και απεγκλώβισε τους επισκέπτες.

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, μετέτρεψε σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ οι χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, τα οποία καλύφθηκαν μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά. Στις Συκιές, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, χωρίς ευτυχώς να πάθουν κάτι σοβαρό. Ενας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στο ύψος της Μεσολογγίου με την οδό Φιλίππου, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί από ένα σημείο. Το ίδιο συνέβη και σε μια γυναίκα, την ώρα που περίμενε το λεωφορείο στη στάση. Και στις δύο περιπτώσεις κατέφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο ανθρώπους, καλά στην υγεία τους, στα σπίτια τους.

Λόγω του μεγάλου όγκου των υδάτων, που μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο, ιδίως στην παραλιακή οδό Λεωφόρο Νίκης, πλημμύρισαν επίσης υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης. Η πυροσβεστική μέχρι το απόγευμα χτες είχε δεχτεί περίπου 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισε πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση.

  • Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες χωριών του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας - ιδιαίτερα σε Πέρδικα και Μαυρόλοφο - προκάλεσαν η νεροποντή και το χαλάζι. Η σφοδρή κακοκαιρία κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα με καλαμπόκια, κριθάρια, σιτάρια, βαμβάκια, αλλά και λάστιχα για το πότισμα που είχαν εγκαταστήσει οι παραγωγοί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ