Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Πρόγραμμα δράσης για την επικίνδυνη κατάσταση από τα καζάνια της «Oil One»

Σε πλατιά σύσκεψη, ώστε να οργανωθεί ο αγώνας για την αφόρητη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας από την πολιτική της κυβέρνησης η οποία στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής την Πέμπτη 17 Μάη, στις 7 μ.μ., στο πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας.

Παράλληλα, καλεί σε δράσεις το επόμενο χρονικό διάστημα για τον ίδιο σκοπό, όπως παρέμβαση στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στις 21 Μάη (11 π.μ. ραντεβού στην πλατεία Κύπρου), συγκέντρωση στην ίδια πλατεία στις 5 Ιούνη στις 7 μ.μ. και πορεία προς τα καζάνια της «Oil One», αλλά και στο γλέντι της Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή των Λιπασμάτων, στις 16 Ιούνη, στις 8 μ.μ.

Η Λαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως «η έντονη δυσοσμία, που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή μας, έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά κατάσταση που θα γίνεται αφόρητη και επικίνδυνη για εμάς και τα παιδιά μας όσο ζεσταίνει ο καιρός. Δεν είναι τυχαίο ότι στα σχολεία της γύρω περιοχής τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν στο διάλειμμα λόγω της αποπνικτικής κατάστασης, ενώ πέρσι τέτοιον καιρό μαθητές λιποθυμούσαν». Και καλεί τους μαζικούς φορείς, το λαό της περιοχής να παλέψουν για: Να ανακληθούν τώρα οι άδειες της «Oil One». Μετεγκατάσταση των καζανιών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον. Να απαλλοτριωθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής Λιπασμάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής (υποδομές για αναψυχή, πολιτισμό, άθληση, υγεία). Καμιά δραστηριότητα με ιδιωτικοοικονομικά επιχειρηματικά κριτήρια, καμιά ανταποδοτική λειτουργία, άμεση ή έμμεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ