Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ομορφος κόσμος, ηθικός...

Μερικές ώρες μετά τη σύνταξη του χτεσινού ρεπορτάζ στο «Ρ», η πλήρης επιβεβαίωση ήρθε διά στόματος Μ. Ψωμιάδη. Ξεκινούσαμε επισημαίνοντας πως «είναι πολλά τα λεφτά Αρη» και τονίζαμε ότι η υποτιθέμενη αναζήτηση «στην ελεύθερη αγορά» ήταν «για... τα μάτια του κόσμου αφού, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, σήμερα (χτες) υπογράφει (έναντι υψηλοτάτου αντιτίμου) με τη ψηφιακή πλατφόρμα του "ΑΛΦΑ"».

Σ' έκτακτη συνέντευξη Τύπου λοιπόν, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ γνωστοποίησε ότι «το πρωί υπογράψαμε με τον "ΑΛΦΑ" τριετή συμφωνία έναντι 9,2 (3+3+3,2) δισ, δρχ.». Επίσης, η ίδια εταιρεία ανέλαβε «χορηγός και θα διαφημίζεται στη φανέλα για τρία χρόνια αντί 1,5 δισ., με υψηλότατα μπόνους επίτευξης στόχων». Τα λεφτά λοιπόν είναι πολλά, το ίδιο και τα υπόλοιπα κομμάτια των συμφερόντων που διακυβεύονται (εν γένει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο). Ετσι, το «ο θάνατός σου η ζωή μου» για τους εμπλεκόμενους αποτελεί οδηγό επιτυχίας.

Και ο Μ. Ψωμιάδης γνωρίζει καλά πως οι μάχες συμφερόντων, εξουσίας κλπ., είναι αδυσώπητες. Φρόντισε λοιπόν από χτες να στείλει σαφέστατο μήνυμα στους αντιπάλους για τις αναμενόμενες αντιδράσεις τους (δικαστήρια). Ταυτόχρονα βέβαια, «εξέθεσε» την πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με ή χωρίς... εξυγίανση. Τι ακριβώς είπε; Αφιερωμένο στους κάθε λογής «υπηρέτες» του αθλήματος και όσους το έφεραν (απ' όποια θέση «διακονούν») στον πάτο, με τις ενέργειες ή την ανοχή τους:

«Η "Νέτμεντ" υπέγραψε (τηλεοπτικό) συμβόλαιο με τους υπαλλήλους της. Παρ' όλο που δείξαμε καλή διάθεση να δώσουμε άφεση αμαρτιών (...) στ' ανομήματα των υπαλλήλων της, έδειξαν αδιάλλακτοι. Πιστεύω ότι η "Νέτμεντ" δε θα πάει στα δικαστήρια, γιατί δεν τη συμφέρει. Τα προβλήματα κακοδιαχείρισης και σπατάλης που 'χει δημιουργήσει στην ομάδα είναι πολλά. Και σ' αυτή την περίπτωση υπάρχουν ποινικά και όχι αστικά δικαστήρια (...). Ηδη ασχολούμαστε με διαχειριστικό έλεγχο (σ.σ. δεν είπε, γιατί αν περιμέναμε από τις υπηρεσίες του κράτους...). Η Καλαμάτα και η ΑΕΚ ήταν στη "Νέτμεντ". Καλύτερος τρόπος για ξέπλυμα χρήματος δεν υπήρχε (...). Σκηνικό Καλαμάτας ήθελαν στην ΑΕΚ "Μπόστονκραουν", Μπούρας, Καραγιώργης και λοιποί. Οι ρήτρες υπάρχουν σε πραγματικά συμβόλαια και όχι σε συμβόλαια "μαϊμού". Η "Νέτμεντ" έχει πρόβλημα με την ΑΕΚ. Εχει ανοιχτές πληγές στη διοίκηση που ασκούσε. Πολλοί βάζανε υπογραφές σ' ανεξέλεγκτα νούμερα (...). Ξυπνάγανε το πρωί και ψάχνανε τιμολόγια να τα χρεώσουν στην ΑΕΚ»...

«Ομορφος κόσμος ηθικός...». Γι' αυτό και οι αρμόδιοι της πολιτείας... κοιμούνται (;) τον ύπνο του δικαίου και το καθήκον τους αναλαμβάνει (επειδή φυσικά τον συμφέρει) κάποιος που 'χει πάρε - δώσε με τη Δικαιοσύνη και αμφιλεγόμενο βίο. Αυτοί, μέχρι χτες, έλεγαν πως οι έλεγχοι δεν έδειξαν τίποτα μεμπτό... Κατά τ' άλλα, ο Ψωμιάδης υποστήριξε πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί καμιά επιταγή της «Νέτμεντ» («άλλωστε καμιά τράπεζα δεν τις παίρνει. Είναι "κόκκινη" σ' όλες τις τράπεζες»). Μάλιστα, θα διεκδικήσει χρήματα αφού υπάρχουν χρέη της περίπου 5,5 δισ. (4 σ' Εφορία και 1,5 σε τρίτους). Υποστήριξε πως ουσιαστικά από τη «Νέτμεντ» η ΑΕΚ θα έπαιρνε 800 εκατ. δρχ. το χρόνο, «όσα το νεοσύστατο (σ.σ. αν ήξερε θα έλεγε νεοφώτιστο) Αιγάλεω» και κατηγόρησε Λοϊζίδη, Ταγματάρχη, Μπούρα («Νέτμεντ»), Καραγιώργη κλπ. ότι «πριν αναλάβουν συζητούσαν να ξεπουλήσουν περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση, η ΑΕΚ θα φτώχευε (σ.σ. ισχύει ό,τι παραπάνω)».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσμονή «ετεροχρονισμένης Ανάστασης» (2002-05-08 00:00:00.0)
Κέρδισαν όλοι! (2002-01-17 00:00:00.0)
Επιασε πάλι δουλιά ο Σάντος (2002-01-11 00:00:00.0)
Πρόβαρε το... 4 (2001-07-25 00:00:00.0)
Ο λόγος στη... Θέμιδα (2000-06-14 00:00:00.0)
Και με τη βούλα Τουμπάκοβιτς (1999-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ