Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στο πάρκο Τρίτση

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 13 Μάη στο πάρκο Τρίτση στο Ιλιον. Η πυρκαγιά έκαψε χαμηλή βλάστηση στο νότιο μέρος του πάρκου, ενώ επιτόπου επιχείρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση είχαν να αντιμετωπίσουν την παντελή έλλειψη υποδομών πυροπροστασίας μέσα στο πάρκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ανεφοδιαστούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής, έπρεπε να αναζητηθούν υδροστόμια εκτός του πάρκου, στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς και χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο της κλειδωμένης μπάρας στην είσοδο του πάρκου.

Και το τελευταίο αυτό γεγονός αναδεικνύει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο ότι το πάρκο παραμένει αθωράκιστο μπροστά στον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Είμαστε μόλις στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και υπάρχει επιτακτική ανάγκη, εδώ και τώρα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας του πάρκου, που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ