Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στο φουλ η προσπάθεια ενσωμάτωσης του λαού

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-

Με φόντο την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή, τα αστικά κόμματα στην Τουρκία εντείνουν τις προσπάθειές τους για να στρατεύσουν το λαό σε σχέδια εχθρικά προς τα δικά του συμφέροντα, με δεδομένη και την ανάγκη του ντόπιου κεφαλαίου να «αποκρούσει» ανταγωνιστές αλλά και «συμμάχους».

Σε αυτήν τη βάση, η κυβέρνηση του ισλαμοσυντηρητικού ΑΚΡ δηλώνει υπέρμαχος των μουσουλμάνων (και των Παλαιστινίων), αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες δήθεν για την εκτόνωση της κατάστασης στη Γάζα, κάτι που βέβαια επίσης γίνεται στόχος για τη διασφάλιση συμμαχιών ευνοϊκών για τα σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης. Χτες, ο Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν είχε τηλεφωνικές συνομιλίες για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ινδονησίας, του Σουδάν και του Κατάρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και η αντιπολίτευση «αξιοποιούν» τις - δήθεν - ευαισθησίες τους για τους Παλαιστίνιους και μπροστά στις εκλογές της 24ης Ιούνη, με το βλέμμα βέβαια στραμμένο στις διεθνείς συμμαχίες που θεωρούν πιο ωφέλιμες για τα τουρκικά μονοπώλια και γενικά για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της καπιταλιστικής Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή, τη δική του μάχη δίνει το ΚΚ Τουρκίας, που αν και αποκλείστηκε από τις εκλογές (για τη συμμετοχή στις οποίες ισχύουν μια σειρά απαράδεκτοι όροι), στηρίζει ανεξάρτητους υποψηφίους σε πολλές επαρχίες, χρησιμοποιώντας το δρόμο προς τις κάλπες για τη συσπείρωση δυνάμεων σε αγωνιστική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ