Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης, για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος

Σε δήλωσή του με αφορμή τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, χτες το βράδυ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σημείωσε:

«Για άλλη μία χρονιά, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, η "Πανσπουδαστική ΚΣ" αναδεικνύεται 2η δύναμη στα ΑΕΙ και με υψηλά ποσοστά στα ΤΕΙ. Το αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών δημιουργεί νέες δυνατότητες.

Επιβεβαιώνει ότι σήμερα υπάρχει και δυναμώνει ένα πρωτοπόρο, μαχητικό τμήμα στο φοιτητικό κίνημα, που εκφράζεται με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Αυτό επιβεβαιώνεται ιδιαίτερα με τους δεκάδες συλλόγους όπου η "Πανσπουδαστική ΚΣ" αναδεικνύεται σε 1η δύναμη. Αυτοί οι σύλλογοι είναι που πρέπει να μπουν μπροστά για να αλλάξει η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, για την αγωνιστική του ανασυγκρότηση, σε ρήξη με τη διάλυση και τον εκφυλισμό, σε σύγκρουση με τη γραμμή της υποταγής του φοιτητικού κινήματος στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Σε αυτήν την υπόθεση "κατέθεσαν" την ψήφο τους οι χιλιάδες φοιτητές που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Πανσπουδαστικής ΚΣ". Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον σε όλους τους συλλόγους.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στην αποχή που καταγράφεται. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους φοιτητές που απείχαν γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει συμφέρον από την κοινή δράση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την άσχημη κατάσταση στους συλλόγους και στα ίδια τα ιδρύματα, να συγκρουστούμε με το συμβιβασμό και την αδράνεια που όσο διαιωνίζεται, τόσο διευκολύνεται το έργο όσων "μαυρίζουν" τη ζωή της νεολαίας.

Δεν χάνουμε χρόνο. Μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση της πάλης, για την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος, για τους κρίσιμους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δυναμώνουμε τη γραμμή της σύγκρουσης με το σύστημα των πολέμων και της φτώχειας, με τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ