Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Χιλιάδες φοιτητές ψήφισαν για τους εκπροσώπους τους στα ΔΣ

Πραγματοποιήθηκαν χτες οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας. Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσήλθαν στις κάλπες, για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων.

Από νωρίς το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, οι χιλιάδες υποψήφιοι της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», αγωνιστές φοιτητές βρίσκονταν στα πόστα τους. Οι σχολές είχαν στολιστεί με αφίσες, πανό και τρικάκια που καλούσαν τους φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν θέση, να ρίξουν την ψήφο τους στην «Πανσπουδαστική ΚΣ», γιατί όπως λέει και το σύνθημα με το οποίο έδωσαν τη μάχη βδομάδες τώρα: «Τη ζωή και το μέλλον που δικαιούμαστε μπορούμε να τα κατακτήσουμε»... Τους καλούσαν να ενισχύσουν την «Πανσπουδαστική», ώστε από την επαύριο των εκλογών να είναι ακόμα περισσότεροι αυτοί που δεν βολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση, αυτοί που κάνουν δική τους υπόθεση την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος, την ενίσχυση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σύμφωνα με τη ροή των αποτελεσμάτων, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδεικνύεται για ακόμα μια χρονιά 2η δύναμη στα πανεπιστήμια, ενώ διατηρεί υψηλά ποσοστά και στα ΤΕΙ.

Αρκετές είναι μάλιστα οι σχολές που για πρώτη φορά η «Πανσπουδαστική» αναδεικνύεται αυτοδύναμη στα ΔΣ. Από τα πρώτα κιόλας χτεσινά αποτελέσματα, η ΠΚΣ κατέκτησε την πρωτιά σε μια σειρά Συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Αυτοδύναμη αναδείχθηκε σε: Αρχιτεκτονική ΕΜΠ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Νηπιαγωγούς ΕΚΠΑ, Νοσηλευτική ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αγγλικό ΑΠΘ, Ιταλικό ΑΠΘ, Νηπιαγωγούς ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Ψυχολογία ΑΠΘ, Φαρμακευτικό Πάτρας, Στατιστικό Αιγαίου, Νηπιαγωγούς Αιγαίου, Μαθηματικό ΑΕΙ Αιγαίου, Δασκάλους Θεσσαλίας, Οικονομικό ΑΕΙ Θεσσαλίας, Ειδικής Αγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Φυτική Παραγωγή ΑΕΙ Θεσσαλίας, Μηχανολόγους ΑΕΙ Θεσσαλίας, ΤΕΙ Καρδίτσας, Κοινωνική Διοίκηση Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Πολιτικό Επιστημών ΔΠΘ, Μουσική Τεχνολογία ΤΕΙ Κρήτης, Αρχειονομίας Ιονίου, Ιστορικό Ιονίου, Πληροφορικής ΑΕΙ Ιονίου.
  • 1η δύναμη αναδείχθηκε σε: Γεωλογικό ΕΚΠΑ, Ψυχολογία Πανεπιστημίου Κρήτης, Η/Υ Κρήτης, Μαθηματικό ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Εικαστικό ΑΠΘ, Φαρμακευτικό ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική Πάτρας, Μηχανολόγων Η/Υ και Τηλεπικοινωνιών Δυτικής Μακεδονίας.


Στον διπλανό πίνακα φαίνονται τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των Συλλόγων από τα πανεπιστήμια που είχαν καταγραφεί μέχρι την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας μας.

Να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη ροή των αποτελεσμάτων από τους Συλλόγους των ΤΕΙ ήταν πολύ αργή και μέχρι την ώρα εκτύπωσης του φύλλου δεν μπορούσε να αποτυπωθεί μια αξιόπιστη εικόνα του συγκεντρωτικού αποτελέσματος των Συλλόγων των ΤΕΙ. Ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει στο αυριανό του φύλλο με πίνακες με τα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα και από τα πανεπιστήμια και από τα ΤΕΙ.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι δυνάμεις που φαίνονται στον πίνακα και καταγράφονται πανελλαδικά στα πανεπιστήμια είναι η ΔΑΠ (η παράταξη της ΝΔ), η ΠΑΣΠ (η παράταξη του Κινήματος Αλλαγής), η «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία» (ΑΑΣ - σύμπραξη σχημάτων με δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και της κίνησης του Αλ. Αλαβάνου), η ΕΑΑΚ (καταγράφονται σχήματα όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του ΝΑΡ) και το «Bloco» (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ).



ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» για τρίτη χρονιά, βήμα για να δυναμώσουν οι διεκδικήσεις (2024-05-25 00:00:00.0)
Αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, ανατρεπτικό μήνυμα η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» (2022-05-21 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής» καταγράφει το τελικό αποτέλεσμα (2019-04-12 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους (2018-02-06 00:00:00.0)
Ξεπερνούν τις 40 οι αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία (2016-01-30 00:00:00.0)
Αισιοδοξία και νέες ευθύνες (2008-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ