Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

Ισχυρή αστυνομική δύναμη επιστράτευσε η κυβέρνηση, για να διασφαλίσει τη διενέργεια του πλειστηριασμού...
Ισχυρή αστυνομική δύναμη επιστράτευσε η κυβέρνηση, για να διασφαλίσει τη διενέργεια του πλειστηριασμού...
Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας που έγινε προχτές σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Συγκεκριμένα, τράπεζα άρπαξε το σπίτι ελεύθερου επαγγελματία από το Βόλο, επειδή δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο 49.395 ευρώ που είχε πάρει το 2005.

Το ΕΚΛ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έδωσε αυτήν τη δυνατότητα στην τράπεζα, με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει για τους πλειστηριασμούς, ενώ επιστράτευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να εμποδίσει την αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό που οργάνωσαν στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται το συμβολαιογραφικό γραφείο συνδικαλιστές εκλεγμένοι με την ΠΑΣΕΒΕ, το ΕΚΛ και άλλοι φορείς της περιοχής.

«Η εκτέλεση του συγκεκριμένου πλειστηριασμού, παρά την προσπάθεια του ΕΚΛ και των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, να μεταπείσουν την συμβολαιογράφο και την τράπεζα να μην προχωρήσουν», τονίζει το ΕΚΛ, «δείχνει ότι η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα ψέματα που τσαμπουνά για προστασία της πρώτης κατοικίας και τερματισμό των μνημονίων, είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τους πλειστηριασμούς δεκάδων χιλιάδων πρώτων κατοικιών, εργαλείων δουλειάς για μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά δάνεια, λόγω της μεγάλης μείωσης του εισοδήματός τους ή της ανεργίας».

Το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, να ξεσηκωθούν οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, να δημιουργήσουν τείχος λαϊκής αντίστασης σε κάθε συνοικία και χωριό, ενάντια στους πλειστηριασμούς, αλλά και στην προσπάθεια υλοποίησης της έξωσης των οικογενειών που πλειστηριάστηκε το σπίτι τους. Να παλέψουν για να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός και κατάσχεση εργατικής - λαϊκής κατοικίας, για κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας, καθώς και ενάντια στην ποινικοποίηση της αγωνιστικής αντίδρασης στους πλειστηριασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ