Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
«Οδηγίες» «αναπτυξιακής» στρατηγικής

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έστηνε στο υπουργικό συμβούλιο μια ακόμα προπαγανδιστική φιέστα με επίκεντρο το «αναπτυξιακό σχέδιο» (βλέπε και το σχετικό θέμα στην ίδια σελίδα), ο επικεφαλής της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και του ομίλου της Eurobank, N. Καραμούζης, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος, κατέθετε και τη δική του... συμβολή σε αυτό, θέτοντας τους παρακάτω άξονες:

-- Μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, με αξιοποίηση των μεθόδων των παραχωρήσεων (π.χ. μεγάλα έργα υποδομών) και αναθέσεων σε εξωτερικούς παρόχους σημαντικών επιλεγμένων κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. τομέας Υγείας) και λειτουργιών του Δημοσίου (π.χ. φορολογικοί έλεγχοι), καθώς και ευρεία αξιοποίηση των ΣΔΙΤ.

-- «Γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση», με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για προσόδους από μερίσματα, τόκους, ενοίκια και κέρδη από δραστηριότητες σε βιώσιμες εταιρείες υπό αναδιάρθρωση και για συγχωνεύσεις και εξαγορές επιχειρήσεων.

-- Μετατροπή σταδιακά του ασφαλιστικού συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό κ.ά.

-- Υιοθέτηση «μοντέλου της Κύπρου» για μη κατοίκους της Ελλάδας, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους έγκρισης εταιρικής φορολογικής έδρας, διαχείρισης προσωπικής και εταιρικής περιουσίας, διαχείρισης ναυτιλιακών επενδύσεων.

-- Επιλογή 50 περιοχών της χώρας στις οποίες θα προ-αδειοδοτηθούν επιχειρηματικές ζώνες με προκαθορισμένους όρους δόμησης και χρήσης γης.

-- Υπεραποσβέσεις 200% για νέες επενδύσεις επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ