Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σε ετοιμότητα για νέο κύκλο κινητοποιήσεων

«Αδειο πουκάμισο» η υποσχεσιολογία του υπουργείου Υγείας, μετά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής

Από τη δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων την περασμένη Παρασκευή
Από τη δυναμική κινητοποίηση των συνταξιούχων την περασμένη Παρασκευή
«Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» απαίτησαν την περασμένη Παρασκευή οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων, με μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μπουλούγαρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου. Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ μετέφερε στους συνταξιούχους η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που επίσης παρευρέθηκε στη συγκέντρωση.

Νωρίτερα, οι συνταξιούχοι της Αττικής είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Χρ. Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, κατήγγειλε ότι «οι συνταξιούχοι βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη τους για να πληρώσουν γιατρούς, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις (...) Το κόστος συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη του φαρμάκου έχει υπεραυξηθεί, λόγω της διαφοράς στην τιμή που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ. Πληρώνουμε φάρμακα που είναι εκτός λίστας, ενώ ο γιατρός τα κρίνει αναγκαία για τη θεραπεία».

Το φάσμα των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης στη δημόσια Υγεία, καθώς και η επιτακτική ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, μεταφέρθηκε μέσα από τους σύντομους χαιρετισμούς που έγιναν από τον Τάσο Γεωργιάδη, πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, τον Αριστοτέλη Κάντα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑΕΠ - ΕΦΚΑ, τον Σωτήρη Ραυτόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΣΕ, τον Παντελή Τάτση, πρόεδρο της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, και τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Φτάνοντας στο υπουργείο Υγείας, αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «σταθεροποίησης του ΕΣΥ» από την κατάσταση που παρέλαβαν, αποσιωπώντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σταθεροποιηθεί - και μάλιστα προς τα κάτω - είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. Παράλληλα, ο Π. Πολάκης παρέπεμψε για ακόμη μια φορά την ικανοποίηση και των συνταξιουχικών αιτημάτων στο «τέλος των μνημονίων» από τον ερχόμενο Αύγουστο, αποκρύπτοντας ότι παραμένουν σε ισχύ εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι, ενώ λαμβάνονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Απέναντι στον εμπαιγμό, οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμη πιο οργανωμένα και δυναμικά, καλώντας τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία, καθώς και στη νέα πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 19 Ιούνη, έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ