Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νομοσχέδιο για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Με σχέδιο νόμου που πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε ένα ακόμα βήμα προς τη νέα χωροταξία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, συνενώνοντας το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Παιδείας με τις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων την προηγούμενη βδομάδα, ανακοινώθηκε η διάρθρωση των τμημάτων που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πάρουν τους πρώτους φοιτητές το Σεπτέμβρη του 2019.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αποκτά δύο νέες Σχολές, τη Σχολή Περιβάλλοντος με έδρα την πόλη της Ζακύνθου και τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την πόλη της Κέρκυρας. Η Σχολή Περιβάλλοντος περιλαμβάνει το Τμήμα Περιβάλλοντος με έδρα την πόλη της Ζακύνθου και το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής με έδρα το Αργοστόλι. Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών περιλαμβάνει το νέο Τμήμα Τουρισμού με έδρα την πόλη της Κέρκυρας και το νέο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης με έδρα την πόλη της Λευκάδας. Στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου εντάσσεται το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με έδρα το Αργοστόλι, ενώ δημιουργείται τμήμα Εθνομουσικολογίας με έδρα στο Ληξούρι.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για τον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης, στην οποία είναι ενταγμένη και η αναδιάρθρωση του χάρτη των ιδρυμάτων, και της ακόμα πιο οργανικής σύνδεσης των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της «παραγωγικής ανασυγκρότησης», προβλέπεται επίσης η ίδρυση Κέντρου Ερευνών Ιονίων Νήσων καθώς και Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, όπου θα λειτουργούν διετή προγράμματα σπουδών, η νέα δομή που ανοίγει τα ιδρύματα στην επαγγελματική κατάρτιση σύμφωνα με τις άμεσες απαιτήσεις της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ