Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» η Δέσποινα Αυγουλά

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΟΥΛΑ
Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο της συντρόφισσας Δέσποινας Αυγουλά, μέλους της ΕΟΕ της Τομεακής Επιτροπής. Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον πατέρα, τα αδέρφια και τους οικείους της.

Η Δέσποινα Αυγουλά γεννήθηκε το 1958 στις Αρχάνες Ηρακλείου. Παιδί αγροτικής οικογένειας, μπήκε από νωρίς στη βιοπάλη. Σε ηλικία 18 χρόνων, το 1976, οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ένα χρόνο αργότερα (1977) έγινε μέλος του ΚΚΕ. Το 1982 πέρασε ολοκληρωτικά στη δουλειά του Κόμματος, στο οποίο «μέχρι το θάνατό της με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια έφερε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν».

Τα χρόνια της αντεπανάστασης και της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τον οπορτουνισμό «κράτησε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων και την ανασύνταξη του εργατικού και αγροτικού κινήματος στο νομό Ηρακλείου». Ηταν ενταγμένη στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Διατέλεσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Αρχανών, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του Αγροτικού Συλλόγου Αρχανών.

Τη θλίψη της για την απώλεια της Δέσποινας Αυγουλά, μέλους της διοίκησής της από το 2008 έως το 2012, εκφράζει και η ΟΓΕ. «Θα τη θυμόμαστε για τη μεγάλη της συνέπεια, για το ζεστό της χαμόγελο, για τη γενναία στάση της στη ζωή και τους αγώνες», σημειώνει και εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ