Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Αλσος Συγγρού και Ποικίλο όρος

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική την Παρασκευή. Το μεσημέρι φωτιά εκδηλώθηκε στο Αλσος Συγγρού στο ύψος του ΚΑΤ από άγνωστη αιτία. Η φωτιά ξέσπασε σε χώρο με χαμηλή βλάστηση, με ξερόχορτα, από την πλευρά της οδού Ευκαλύπτων, αλλά ευτυχώς μετά την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών, τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και από τον αέρα πραγματοποίησαν ρίψεις δύο «Πεζετέλ» και ένα «Καναντέρ».

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή βρίσκεται το Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο Αναβρύτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές που έδιναν το πρωί εξετάσεις είχαν αποχωρήσει από το κτιριακό συγκρότημα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, φωτιά ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση κοντά στο γήπεδο του Καματερού στο Ποικίλο όρος. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που «πέρασε» και σε δασική έκταση, επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ 12 δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στον τόπο της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Τέλος, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή στις 3.28 το μεσημέρι και στην Εύβοια σε δασική έκταση στην περιοχή του χωριού Πισσώνας. Στον τόπο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα έντεκα ατόμων, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ