Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Ξεκινά το Σάββατο 2/6 το διήμερο Συνέδριο

Ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται την Κυριακή το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Οπως επισημαίνει η Προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται διήμερες εργασίες, ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση, ενώ καλεί τους φορείς να απευθύνουν χαιρετισμούς στο σώμα των αντιπροσώπων το πρωί της Κυριακής.

Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΤΑΣ) καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους στο ΕΚΠ, τα σωματεία, να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης των μαζικών συλλογικών διαδικασιών του Συνεδρίου στα δικά τους χέρια. Να βρεθούν το Σάββατο 2 Ιούνη στις 5 μ.μ. και την Κυριακή 3 Ιούνη στις 9 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Καλεί σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, τονίζοντας στη διακήρυξή της ότι για την εργατική τάξη της Αχαΐας «διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να πεταχτούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας η βρωμιά, η απάτη και η νοθεία», να γίνει το Εργατικό Κέντρο «αποκούμπι των εργαζομένων και όχι σύμμαχος των αφεντικών».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, συνδικάτα και εργαζόμενοι της Πάτρας είχαν προχωρήσει σε τριήμερη κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια της τότε ηγετικής ομάδας του ΕΚΠ (τον πρώτο λόγο είχε η ΠΑΣΚΕ) να επιβάλει εκλογές νοθείας. Ακολούθησε η συνεδρίαση της διοίκησης στις 6/12, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή των εκλογών και διατυπώθηκε το αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης και εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων - μελών. Ακολούθησε ο διορισμός της Προσωρινής Διοίκησης και αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται το Συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ