Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργιάζει η «μαύρη εργασία»

Με σημαντικά προβλήματα που ακόμη δεν έχουν λυθεί, παρά και τις τελευταίες προσλήψεις προσωπικού, 1,5 χρόνο περίπου μετά τη σύστασή του, λειτουργεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Το υπουργείο παρουσίασε χτες σημεία από την έκθεση πεπραγμένων της υπηρεσίας, τα οποία δείχνουν παράλληλα το μεγάλο μέγεθος της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από τους εργοδότες, αλλά και τις συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και σε αυτό το τομέα.

Ενδεικτικά, από τις 586 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν τους 3 τελευταίους μήνες από μικρά κλιμάκια του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, οι 58 ήταν αναπόγραφες από το ΙΚΑ!!! Σε 428 επιχειρήσεις βρέθηκαν 145 μη δηλωμένοι στο ΙΚΑ εργαζόμενοι. Μάλιστα και στις δυο περιπτώσεις, το μεγαλύτερο μέρος των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν Ελληνες, αλλά περίπου το 1/3 ήταν αλλοδαποί.

Επίσης, σε ελέγχους που έγιναν ειδικά για τη μερική απασχόληση σε 233 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε πως το 20% αυτών, απασχολεί παραπάνω ώρες τους μισούς τουλάχιστον μερικά απασχολούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ