Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από χρυσαυγίτες και βρίσκονται κατηγορούμενοι

Η προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, που είχε ως αποτέλεσμα την παραπομπή σε δίκη μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ), που δέχτηκαν τη συντονισμένη και στημένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες, μπουκάλια από χρυσαυγίτες, έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με τον μανδύα του σωματείου στο Πέραμα, καταγγέλθηκε χτες, σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, ο υπόδικος βουλευτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ι. Λαγός, ζήτησε και πέτυχε την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ όλου του αντιφασιστικού κλιμακίου. Η δικηγόρος τους Κ. Τάτση υπογραμμίζει ότι «προσαχθείς (σ.σ. χρυσαυγίτης) που είχε υποδειχθεί ως ένα από τα άτομα που έφερε σιδερένιο λοστό και συμμετείχε ενεργά στην επίθεση "φυγαδεύεται" από το αστυνομικό τμήμα (σ.σ. Περάματος)».

Τέλος, τονίζουν την προκλητική στάση της Αστυνομίας, που με ανακοίνωσή της προσπαθεί να παρουσιάσει την επίθεση των χρυσαυγιτών ως σύγκρουση εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος με αντιφασίστες (!). Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε και σχετικό ντοκουμέντο με χρυσαυγίτη που κρατάει τη σιδερόβεργα έξω από το «δουλεμπορικό». Ο εν λόγω είναι, μεταξύ των άλλων, κατηγορούμενος με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και έχει ομολογήσει ότι υπήρξε στρατολόγος του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Υπενθυμίζουμε ότι 6 από τα μέλη της ΟΡΜΑ δικάζονται στις 12 Ιούνη με κατηγορίες για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, διατάραξη κοινής ειρήνης και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ