Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΟΓΕ πάει στην Επίδαυρο

Την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πλούτος» του Αριστοφάνη, το Σάββατο 14 Ιούλη, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, θα παρακολουθήσει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Σερβίας, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλόγεβιτς και μεικτό θίασο από Ελληνες και Σέρβους ηθοποιούς.

Ο Χρεμύλος, μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών, επιστρέφει φέρνοντας μαζί του έναν τυφλό γέροντα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί «το φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια), που τόσον καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χαρές της φτωχής πλην τίμιας ζωής, αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλόγεβιτς. Σκηνικά: Κένι Μακ Λέλαν. Κοστούμια: Μαρίνα Μεντένικα. Συνθέτης: Αγγελος Τριανταφύλλου. Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου. Χορογράφος: Αμαλία Μπένετ.

Πλούτος: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Χρεμύλος: Γιώργος Γάλλος. Καρίων: Μανώλης Μαυροματάκης. Πενία: Γαλήνη Χατζηπασχάλη. Ασκληπιός: Γιάννης Κότσιφας. Βλεψίδημος: Μάνος Βακούσης κ.ά.

Συμμετέχει 10μελής χορός μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου.

  • Η εκδρομή της ΟΓΕ περιλαμβάνει αναχώρηση στις 14 Ιούλη από την Αθήνα, παρακολούθηση της παράστασης, διανυκτέρευση την ίδια μέρα στο Ναύπλιο και επιστροφή την επομένη (15 Ιούλη) στην Αθήνα. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 7/6/2018, στα τηλέφωνα 697.7120.661 και 210.3629.460. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ