Τετάρτη 6 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενάντια στο νομοσχέδιο για τις νέες δομές Εκπαίδευσης

Συγκέντρωση αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

«

Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την "αξιολόγηση" του σχολείου, την κατάργηση δομών, την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ και την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής» ζητούν εκπαιδευτικοί, γονείς και άλλοι φορείς που αύριο Πέμπτη διαδηλώνουν ενάντια στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου το νομοσχέδιο συζητείται από τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του επείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή.

Στη συγκέντρωση καλούν πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Γ. Σεφέρης», «Σωκράτης», «Ν. Πλουμπίδης», «Ελλη Αλεξίου», ΕΛΜΕ Πειραιά), η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Σωματεία εκπαιδευτικών και γονείς τονίζουν πως το νομοσχέδιο προωθεί την αντιδραστική «αξιολόγηση» του σχολείου, που «βαφτίζεται "παιδαγωγική ανατροφοδότηση και αποτίμηση"», καταργεί μια σειρά δομές όπως ΚΕΔΔΥ, ΠΛΗΝΕΤ, ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ. Στέκονται ιδιαίτερα στις επιπτώσεις στην Ειδική Αγωγή, αφού τα ΑμΕΑ στην πράξη διαγράφονται ως ομάδα προτεραιότητας και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης, ενώ η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ φορτώνει πλήρως στις πλάτες των οικογενειών όλο το κομμάτι της διάγνωσης και στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Αντίστοιχη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο στις 2.30 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ