Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ

Σε νέα κινητοποίηση - αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης - προχώρησαν χτες οι κάτοικοι του Θριασίου

Δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι μαζικών φορέων του Θριάσιου Πεδίου και η «Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ», διαμηνύοντας στην κυβέρνηση να αλλάξει πορεία, ικανοποιώντας το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όχι τα συμφέροντα της οικογένειας Λάτση. Με κεντρικό σύνθημα «όχι στις νέες επεκτάσεις» κρατώντας πανό και πικέτες, οι διαδηλωτές έδειξαν με τη χτεσινή τους κινητοποίηση ότι το κίνημα που έχει αναπτυχθεί στο Θριάσιο όχι μόνο δε φθίνει με την πάροδο του χρόνου αλλά αυξάνει σε μαζικότητα και δυναμικότητα.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον νομάρχη Δυτικής Αττικής, τους δημάρχους και κοινοτάρχες της περιοχής και άλλους εκπροσώπους φορέων συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Καλουδιώτη, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει δοθεί άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Η αντιπροσωπεία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έκανε σαφές ότι αν δοθεί άδεια εγκατάστασης για τη γιγάντωση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ τότε το γεγονός αυτό θα αποτελέσει «αιτία πολέμου κατά των συμφερόντων των πόλεών μας». Ακόμη υπογράμμισαν ότι ο λαός της περιοχής είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει, με νύχια και με δόντια τα λιγοστά ελεύθερα τετραγωνικά του Θριασίου. Η αντιπροσωπεία μετά το τέλος της συνάντησης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, ενώ ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνουν και νέες κινητοποιήσεις.

Με δηλώσεις του στο «Ρ» ο Αντ. Χοροζάνης επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Δ. Αττικής, επισήμανε ότι η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα συμφέροντα του ομίλου Λάτση και όχι αυτά των κατοίκων. Ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει την καταστροφική για το περιβάλλον γιγάντωση των διυλιστηρίων είναι ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ