Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση χτες στη Σύρο ενάντια στην κυβερνητική φιέστα

Συγκέντρωση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου και πορεία μέχρι το χώρο διεξαγωγής του «αναπτυξιακού» συνεδρίου οργάνωσαν, χτες το απόγευμα, σωματεία και φορείς της Σύρου καταγγέλλοντας την κυβερνητική κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης».

Η πορεία προσέγγισε το θέατρο «Απόλλων», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα της κυβέρνησης. Εκεί τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των σωματείων ενώ μια αντιπροσωπεία φορέων κατέθεσε τα ψηφίσματα στη γραμματεία του συνεδρίου. Παράλληλα, ανάρτησαν στο γειτονικό κτίριο του ΟΤΕ πανό με το σύνθημα: «Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση κι αγώνας η επιλογή μας».

«Η εργατική τάξη, ο λαός και το ταξικό κίνημα δεν θα γίνουν χειροκροτητές του "έργου της ανάπτυξης" που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και όχι τις λαϊκές ανάγκες», αναφέρουν στο ψήφισμά τους, που διαβάστηκε στην κινητοποίηση, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων και η Τοπική Διοικούσα Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ Κυκλάδων. Μεταξύ άλλων κατήγγειλαν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους κυβερνητικούς στόχους για αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας σε αυτούς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέλουν «το λιμάνι της Ερμούπολης και τις υποδομές του, το Νεώριο, ενταγμένα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Δεσμεύσεις στήριξης σε όσους επενδύουν στις Κυκλάδες

Στο μεταξύ, οι εργασίες της «αναπτυξιακής» κυβερνητικής φιέστας ολοκληρώθηκαν χτες το βράδυ με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη. Επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για βήμα αναπαραγωγής και προπαγάνδισης του μυθεύματος της «δίκαιης ανάπτυξης», ο Γ. Δραγασάκης υποσχέθηκε μια «ανάπτυξη ολιστική, δηλαδή ανάπτυξη περιεκτική, χωρίς αποκλεισμούς, ανάπτυξη για όλους».

Δεν άργησε ωστόσο να εξηγήσει ότι θα πρόκειται για ανάπτυξη για λίγους, υποσχόμενος στο κεφάλαιο που επενδύει στις Κυκλάδες «υποδομές, δίκτυα, προγράμματα», ενεργειακή διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που κατάργησε το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ανέλυσε τα ...πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας και κατά το «φάτε μάτια ψάρια...» κόμπασε για τη δημιουργία υφυπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και για το χρήμα που ρέει μέσω ειδικών προγραμμάτων στους επιχειρηματίες που επενδύουν στα νησιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ