Παρασκευή 8 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΦΑΪΝΑΛ 8 ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αγχωτικό πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα στο δρόμο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο πραγματοποίησε χτες ο Ολυμπιακός. Για την προημιτελική φάση του Φάιναλ 8 της Γένοβας οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν υπερβολικά με αντίπαλο τη γερμανική Σπαντάου, εν τέλει όμως επικράτησαν με 6-5 και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στην ουγγρική Εγκερ και την Μπαρτσελονέτα, με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού στον χτεσινό αγώνα χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση της ελληνικής ομάδας. Το ιδανικό ξεκίνημα (3-0 στις αρχές του 2ου οκταλέπτου, 3-1 στο ημίχρονο) διαδέχτηκαν σοβαρά προβλήματα στην άμυνα στο β' μέρος, με αποτέλεσμα στα μισά του 3ου οκταλέπτου να χαθεί το προβάδισμα των τριών γκολ που είχε οικοδομηθεί (4-1), με τη Σπαντάου να ισοφαρίζει σε 4-4. Η περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό και πάλι μπροστά στο σκορ, χάρη σε γκολ του Γεννηδουνιά (5-4).

Στο 4ο και τελευταίο οκτάλεπτο «μίλησε» η εμπειρία του Ολυμπιακού. Στα μισά περίπου της περιόδου, και πάλι ο Γεννηδουνιάς με καθοριστικό γκολ έδωσε «μαξιλάρι» ασφαλείας (6-4), και παρόλο που η γερμανική ομάδα μείωσε εκ νέου στο γκολ (6-5) στο τελευταίο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Χάρη στην καλή άμυνα, που τους έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσουν την μπάλα, καθώς και σε πολύτιμο κλέψιμο του Δερβίση στον Τσουκ, έφτασαν στη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 2-3, 1-1.

Ολυμπιακός: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.

Σπαντάου: Μπάκσα, Σονταντιέ, Ζιέλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιένγκλινγκ 1, Στρελέζκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ