Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ»
Να συγκροτηθούν τώρα όλα τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων

Στους φοιτητές σε κάθε σύλλογο απευθύνονται οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας, καλώντας τους να πρωτοστατήσουν για να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην επίθεση στα δικαιώματά τους. Απαιτούν εδώ και τώρα να συγκροτηθούν όλα τα ΔΣ των συλλόγων, αφού αυτήν τη στιγμή έχουν συγκροτηθεί μόνο τα 23 από τα 36 ΔΣ των συλλόγων της Αθήνας, κι αυτά με την επιμονή των εκλεγμένων της «Πανσπουδαστικής».

Οπως σημειώνουν όμως οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ, στην προσπάθειά τους αυτή βρίσκουν απέναντί τους συγκεκριμένες παρατάξεις που βάζουν εμπόδια στον αγώνα και αρνούνται ακόμα και τα αυτονόητα, όπως η συγκρότηση των ΔΣ, ώστε «οι φοιτητές να γνωρίζουν ποιους εξέλεξαν, οι εκλεγμένοι να ενημερώσουν τους φοιτητές και όλοι μαζί να παλέψουμε για όσα έχουμε ανάγκη! Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών στις φοιτητικές εκλογές!

Ενα μήνα μετά τις φοιτητικές εκλογές, οι "παράγοντες" των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ έχουν εξαφανιστεί από τις σχολές, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αρνούνται να εμφανιστούν στα Διοικητικά Συμβούλια! Καλούν σε συγκρότηση των ΔΣ ..."τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά", 5 μήνες μετά την εκλογή τους, αφήνοντας ανενόχλητες τις διοικήσεις να περάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές εις βάρος της μόρφωσής μας!

Σε ορισμένους συλλόγους κρύβονται πίσω από τη στάση των ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ, που αρνούνται την προσωποπαγή συγκρότηση των ΔΣ! Στη ΣΕΜΦΕ έφτασαν στο σημείο να καταπιούν (!) το ψήφισμα για την συγκρότηση του ΔΣ. Με τη στάση τους ουσιαστικά νομιμοποιούν τον εκφυλισμό, ενισχύουν την απαξίωση των συλλόγων, αποπροσανατολίζουν από τα ουσιαστικά προβλήματα! Ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Δεν θέλουν να λειτουργούν τα ΔΣ αλλά κατεβαίνουν στις εκλογές! Θέλουν "όλη την εξουσία στις συνελεύσεις" αλλά κάνουν διαπαραταξιακά κομπρεμί με τη ΔΑΠ για τον καθορισμό των εκλογών! Σε ορισμένα ΔΣ ορίζουν αντιπροσώπους ενώ σε άλλα κωλυσιεργούν, για να λύσουν πρώτα τα ενδοπαραταξιακά τους προβλήματα που δεν αφορούν τους φοιτητές», τονίζουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στους συλλόγους της Αθήνας, καλώντας τους φοιτητές σε κάθε σύλλογο να γυρίσουν την πλάτη τους στις δυνάμεις εκείνες που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του συλλόγου και ουσιαστικά ακυρώνουν την ίδια την ψήφο των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ