Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΑΜΟΣ
Την «εχεμύθεια» των εργαζομένων αξιώνει ξενοδοχειακή μονάδα

Την αξίωση της εργοδοσίας στο ξενοδοχείο «Δόρυσσα» στη Σάμο να υπογράψουν οι εργαζόμενοι υπεύθυνες δηλώσεις «εχεμύθειας» για ό,τι συμβαίνει στην επιχείρηση, και μάλιστα με την απειλή προστίμου 10.000 ευρώ (!) και απόλυσης, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα του νησιού.

Το Σωματείο ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υπογράψουν σχετικές δηλώσεις, χαρακτήρισε προκλητική και παράνομη την ενέργεια της εργοδοσίας, ενώ απευθύνθηκε και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Είναι προφανές ότι ο λόγος που έγινε η ενέργεια αυτή της επιχείρησης είναι για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μη βγάζουν προς τα έξω το όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε σχέση με τη δουλειά τους. Να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να μην είναι σε επαφή με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο», τονίζει το Σωματείο.

Καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, «ώστε από κοινού να παρεμβαίνουμε άμεσα για κάθε είδους καταπάτηση δικαιωμάτων, αυθαιρεσία και τρομοκρατία», αλλά και για να οργανώσουν τον αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς, «για να πάρουμε πίσω όσα δικαιώματα μας έχουν αφαιρέσει όλα αυτά τα χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ