Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Συνεχίζονται οι δράσεις προετοιμασίας για την κινητοποίηση στις 15 και 17 Ιούνη

Κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία»

Από τη συνάντηση του δημάρχου με εργαζόμενους ενόψει της κινητοποίησης
Από τη συνάντηση του δημάρχου με εργαζόμενους ενόψει της κινητοποίησης
Συνεχίζεται η δραστηριότητα του δήμου Πάτρας ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης την Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία». Χτες, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με τους αντιδημάρχους Ανδρέα Αθανασόπουλο και Δημήτρη Πελεκούδα, επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους του Τμήματος Πρασίνου και του ΧΥΤΑ Ξερόλακκα, και συζήτησαν μαζί τους για την κινητοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα αιτήματα της κινητοποίησης, τονίζοντας: «Απαιτούμε άμεσα μαζικές προσλήψεις στο δήμο, στα νοσοκομεία, στην Υγεία γενικότερα, στην Παιδεία. Στο πλαίσιο της αντισεισμικής προστασίας να επιδιορθωθούν, ενισχυθούν ή να ξαναφτιαχτούν σχολεία, δημόσια κτίρια, εργατικές κατοικίες που το έχουν ανάγκη. Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο, δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ικανοποίηση όλων των αιτημάτων και διεκδικήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ λαϊκή συνέλευση της Δημοτικής Κοινότητας Βραχνέικων, στην αίθουσα του Σταυροπούλειου, με θέμα την προετοιμασία της μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης που διοργανώνει ο δήμος. Χτες έγιναν λαϊκές συνελεύσεις στη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας και στις Εργατικές Κατοικίες Λεύκας, ενώ σήμερα Τετάρτη θα γίνει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ρίου, στις 7.30 μ.μ. (γραφεία Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Αθηνών 6).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συγκεντρώσεις της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους του δήμου: Σήμερα Τετάρτη, στις 7.15 π.μ., με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και της Διεύθυνσης Εργων Υποδομής (στου Λαδόπουλου). Αύριο Πέμπτη το πρωί, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, μαζί με τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ, θα επισκεφτούν τα ΚΑΠΗ της πόλης. Την Παρασκευή 15 Ιούνη, στις 10 π.μ., περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση πραγματοποίησε χτες το πρωί η δημοτική αρχή, μαζί με κατοίκους του δήμου, στους οποίους κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν κόψει το ρεύμα. Στη συνάντηση με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Κ. Πελετίδης έθεσε το θέμα των διακοπών του ρεύματος από τη ΔΕΗ, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και μάλιστα σε φτωχές λαϊκές οικογένειες, με τις περισσότερες από αυτές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ η Επιχείρηση αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια. Απαίτησε άμεσα το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση να πάρουν μέτρα για να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι στο σκοτάδι.

Μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα απάντηση και η απάντηση να είναι με έργα και όχι με λόγια. Εχουμε ανθρώπους με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια, με κακοήθεια, άλλοι έχουν στο σπίτι τους άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα σπίτια να μην έχουν ρεύμα. Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση δεν καλύπτει τα λαϊκά νοικοκυριά από τις διακοπές ρεύματος. Το αντίθετο. Οπως δείχνουν τα στοιχεία, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Επιτροπής οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ απέρριψαν τα 9 από τα 10 αιτήματα για επανασύνδεση, για τυπικούς και μόνο λόγους. Θα συνεχίσουμε με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και θα επανέλθουμε εδώ, στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην περιοχή μας, συνεχίζοντας τον αγώνα για το σοβαρό αυτό πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ