Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στους απολυμένους από τα «REAL MARKET - MEDIA MARKT» της Τουρκίας

...και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ και τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
...και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από το ΠΑΜΕ και τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Κινητοποιήσεις στα καταστήματα της «MEDIA MARKT» σε πόλεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι μαζί με ταξικά συνδικάτα, μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), ενάντια στις απολύσεις 1.700 εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος «MEDIA MARKT - Begendik Group» στην Τουρκία εξαγόρασε τα «REAL MARKET» το 2014. Τον Ιούλη του 2017, ο όμιλος κήρυξε πτώχευση στα «REAL MARKET» και έκλεισε όλα τα καταστήματα πετώντας στο δρόμο τούς 1.700 εργαζόμενους, χωρίς καν να δώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους 700 από αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στα «REAL MARKET» οργανώνουν κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων ή την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα «MEDIA MARKT».

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, το ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση στο κατάστημα της «MEDIA MARKT» στο Περιστέρι, όπου ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις αντεργατικές πρακτικές της εταιρείας τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων υπογραμμίζει πως οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, που βιώνουν αντίστοιχες αντεργατικές πρακτικές από την εργοδοσία, στέκονται στο πλευρό των συναδέλφων τους και απαιτούν από την εργοδοσία των «MEDIA MARKT» να αποδεχτεί και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. «Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουμε κοινό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις πολυεθνικές», καταλήγει.


Κινητοποιήσεις σε καταστήματα της Τουρκίας...
Κινητοποιήσεις σε καταστήματα της Τουρκίας...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ