Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαντική επιτυχία της «Πανεπιστημονικής Συνταξιούχων» ΤΣΜΕΔΕ

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην Τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ την Πέμπτη 7 Ιούνη, ενάντια στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που, με την αμέριστη στήριξη κυβερνητικών μηχανισμών και παραγόντων του ΤΕΕ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να ποδηγετήσουν το σώμα της ΓΣ.

Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε τις θέσεις της «Πανεπιστημονικής», επιδοκίμασε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σε συμπαράταξη με το συντονιστικό όργανο των συνταξιουχικών οργανώσεων. Καταδίκασε την πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ για καθαίρεση του επικεφαλής της «Πανεπιστημονικής Συνταξιούχων» από το ΔΣ και αντικατάστασή του από δικό της εκπρόσωπο.

Το φιλοκυβερνητικό προεδρείο της Ενωσης, μόλις διαπίστωσε κατά την εκλογή του προέδρου ότι η πλειοψηφία του σώματος τάσσεται απέναντί του, αποχώρησε χωρίς να καταθέσει Οικονομικό Απολογισμό. Μετά το πέρας των ομιλιών η ΓΣ καταψήφισε ομόφωνα, με ένα λευκό, τον Διοικητικό Απολογισμό της πλειοψηφίας και διαμόρφωσε το αγωνιστικό σχέδιο Απόφασης που υπερψήφισε ομόφωνα.

Η «Πανεπιστημονική Συνταξιούχων» ΤΣΜΕΔΕ χαιρετίζει τους φίλους και όσους συμπαρατάχτηκαν μαζί της στη σημαντική αυτή μάχη, που ανοίγει νέους ορίζοντες στον αγώνα των συνταξιούχων μηχανικών ενάντια στη νέα επίθεση στο λεηλατημένο εισόδημά τους, για την ανάκτηση όσων τους έχουν αρπάξει μέχρι σήμερα.

Καλεί στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ., και πορεία στη Βουλή την Τρίτη 19 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ