Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Κουβέντα για την ευρωατλαντική «ταμπακιέρα»

Οτι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει όνομα που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» επανέλαβε χτες ο πρόεδρος των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώ σημείωσε ότι θα βάλει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, «προτρέποντας» μάλιστα όσους βουλευτές σκέφτονται να υπερψηφίσουν τη σχετική συμφωνία, να αποχωρήσουν. Την ίδια ώρα, υποστήριζε ότι η συμφωνία καλύπτει όλους τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση Καραμανλή για το θέμα το 2008 και ότι πρόκειται για μια τόσο καλή για την ελληνική πλευρά συμφωνία, που η κυβέρνηση και ο λαός της ΠΓΔΜ δεν θα την αποδεχτούν, ενώ αρνήθηκε για μια ακόμα φορά ότι από τη διαφωνία κινδυνεύει η κυβέρνηση.

Τέλος, επέμεινε ότι «ισχύουν» οι δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στα Ψαρά περί ΑΟΖ και επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας, προαναγγέλλοντας «εξελίξεις», «δείχνοντας» και προς κλείσιμο της σχετικής συμφωνίας για τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία.

Αντιδράσεις κομμάτων

Για «6 μήνες μυστικής διπλωματίας» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυρ. Μητσοτάκης, καλώντας τον να μην υπογράψει τη συμφωνία και αποφεύγοντας προφανώς να θίξει την «ταμπακιέρα», δηλαδή τα ευρωΝΑΤΟικά σχέδια στα οποία ταυτίζεται με την κυβέρνηση. Οπως είπε, ο Αλ. Τσίπρας «περιφρόνησε τον ελληνικό λαό και τις ευαισθησίες του», «αγνόησε προκλητικά σύσσωμη την αντιπολίτευση και τη Βουλή», ενώ ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει τη στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του».

Να σημειωθεί ότι κατόπιν αιτήματός του, σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουν το θέμα.

Το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «έχει επανειλημμένα τονίσει ότι είναι υπέρ της λύσης, αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης (...)» και ότι θα αξιολογήσει το επίσημο σχέδιο συμφωνίας για να διαπιστώσει εάν «προωθείται η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και οι ευρωπαϊκές αρχές», η κοινή ευρωατλαντική στρατηγική βάση όπου κινούνται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ