Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στην σ. Παρθένα Κεραμιδά

Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση, σύντροφοι, φίλοι, συναγωνιστές είπαν το τελευταίο «αντίο» στην σ. Παρθένα Κεραμιδά στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. Στην κηδεία της, που έγινε την Τρίτη, παρευρέθηκαν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και αντιπροσωπεία της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του Κόμματος.

Τον τελευταίο χαιρετισμό στην αταλάντευτη κομμουνίστρια απηύθυνε ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Η σ. Παρθένα Κεραμιδά γεννήθηκε το 1944 στο Κ. Σχολάρι, από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ο πατέρας της, Παναγιώτης, μέλος του Κόμματος μέχρι το τέλος της ζωής του, έκανε 7 χρόνια εξορία σε ξερονήσια.

Η Παρθένα έδωσε όλη της τη ζωή στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Οργανώθηκε το 1962 στη νεολαία της ΕΔΑ και τη Νεολαία Λαμπράκη αργότερα. Το 1976 οργανώθηκε στο Κόμμα και εκλέχτηκε στο Γραφείο της Εργατικής Αχτίδας.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο Συνδικάτο Ιματισμού, στο Σύνδεσμο Καθαριστριών, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τελευταία στο Συνδικάτο των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Ομοσπονδία Προσωπικού ΟΤΑ.

Παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, δήλωνε πάντα παρούσα στη δράση της ΚΟΒ Μίκρας, όπου ήταν ενταγμένη μετά τη συνταξιοδότησή της.

Η Παρθένα ήταν πιστή και αταλάντευτη κομμουνίστρια. Δεν λύγισε ούτε στις φάλαγγες και τα βασανιστήρια της χούντας, δεν ταλαντεύτηκε ούτε στιγμή την περίοδο 1989 - 1991. Θα μείνει παράδειγμα αφοσίωσης, πίστης και προσφοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ