Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Αύριο στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας η εκδήλωση για το Μάη του '68, με τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τις περσινές εκδηλώσεις της Σπουδάζουσας Αττικής
Από τις περσινές εκδηλώσεις της Σπουδάζουσας Αττικής
Από σήμερα Παρασκευή αρχίζουν οι διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αττικής, στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο χώρο θα υπάρχουν έκθεση αφιερωμένη στην πορεία του φοιτητικού κινήματος στην Ελλάδα και τη συμβολή της ΚΝΕ σε αυτό, στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, έκθεση βιβλίου, τουρνουά σκακιού, graffiti κ.ά.

Το πρόγραμμα αρχίζει και τις δυο μέρες στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνει:

Σήμερα Παρασκευή συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα, χαιρετισμό από τον Βασίλη Πύρρο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με την Πένυ Μπαλτατζή, συναυλία - αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ 80s και 90s με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Μανώλη Φάμελλο, Νίκο Ζιώγαλα, και - τέλος - λαϊκό γλέντι.

Αύριο Σάββατο θα παρουσιαστεί μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στις 21.00, με τίτλο: «50 χρόνια μετά... φανερές και αθέατες όψεις του Μάη '68». Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα γεγονότα του Μάη του 1968 στη Γαλλία, να προβληματιστούν πάνω σε αυτά, να αντλήσουν συμπεράσματα. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που θα σταθεί στους βασικούς σταθμούς του Μάη '68, θα συνεχιστεί με βιντεοπροβολή και κατόπιν θα γίνει παρέμβαση του Λουκά Αναστασόπουλου, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, με θέμα «Τα ιδεολογικά ρεύματα του Μάη». Θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Τι μάθαμε από το Μάη του '68;».

Οι αυριανές εκδηλώσεις θα ανοίξουν με συναυλία φοιτητικών συγκροτημάτων και μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ και, μετά από την εκδήλωση για το Μάη του '68, η βραδιά θα συνεχιστεί με συναυλία από τους Rebellion Connexion και λαϊκό γλέντι με την Γλυκερία.

Σήμερα και σε άλλες πόλεις

«"Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος..." Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ "...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος"». Με το σύνθημα του Φεστιβάλ, φοιτητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ κάνουν επίσης εκδηλώσεις σήμερα Παρασκευή σε:

  • Θεσσαλονίκη, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Περιλαμβάνει έκθεση με θέμα «Στιγμές από την 50χρονη ιστορία και δράση της ΚΝΕ», συζήτηση στις 8 μ.μ. με θέμα «Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ χτίζουμε ριζοσπαστικό, μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα που δεν το βάζουν στο χέρι - Η ευθύνη των μελών της ΚΝΕ και των φίλων της στην υπόθεση της ανασύνταξης του φοιτητικού κινήματος» και, τέλος, παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Γιάννη Μαύρου.

  • Βόλο, στο Πεδίον του Αρεως (Αρχιτεκτονική Βόλου).

Περιλαμβάνει δύο εκθέσεις, η μία για την 50χρονη συμβολή και πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ στο φοιτητικό κίνημα και η δεύτερη για την κομμουνίστρια παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη. Επίσης, θα γίνουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία» και συναυλίες με φοιτητικά συγκροτήματα.

  • Γιάννενα, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Μαβίλη.

Περιλαμβάνει έκθεση με θέμα «50 χρόνια ΚΝΕ και η επίδρασή της στο φοιτητικό κίνημα», βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Στιγμές από τη ζωή και δράση της ΚΝΕ στην παρανομία», επίδειξη παραδοσιακών χορών και latin, επίδειξη πολεμικών τεχνών, συναυλίες φοιτητικών συγκροτημάτων και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ