Σάββατο 16 Ιούνη 2018 - Κυριακή 17 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΦΟΡΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα για πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αθήνας, την Τετάρτη 20 Ιούνη, στις 7 μ.μ.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ναρκωτικά και την αθώωσή τους στη νέα γενιά. Οχι στην εγκατάλειψη του Πεδίου του Αρεως και τη μετατροπή του σε χώρο χρήσης ναρκωτικών. Παλεύουμε για Αθήνα ελεύθερη από ναρκωτικά, με ελεύθερους χώρους άθλησης και πολιτισμού».

Με το παραπάνω κάλεσμα, σωματεία και φορείς του κέντρου της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20 Ιούνη, στις 7 μ.μ., έξω από το δημαρχείο της Αθήνας (Αθηνάς 63, πλ. Εθνικής Αντίστασης).

Στην ανακοίνωσή τους, οι φορείς καταγγέλλουν τις «εκδηλώσεις αθώωσης - προώθησης των ναρκωτικών με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και άξιο συμπαραστάτη τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη».

Αναφερόμενοι στην κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, υπογραμμίζουν: «Οι εικόνες εγκατάλειψης στο Πεδίον του Αρεως, την οδό Μασσαλίας στο Πανεπιστήμιο και σε άλλες γωνιές της πόλης έχουν μετατρέψει τους χώρους αυτούς από χώρους άθλησης, αναψυχής και μόρφωσης σε χώρους για "ζωντανούς νεκρούς". Τα Εξάρχεια έχουν γίνει χώρος σύγκρουσης ομάδων για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών. Για άλλη μια φορά, η χρήση ναρκωτικών και η διάδοσή τους αξιοποιούνται για να γκετοποιηθούν και να απαξιωθούν περιοχές, ώστε στο τέλος να περάσουν στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών για εκμετάλλευση με πρόσχημα το να "καθαρίσουν" από τα ναρκωτικά και τους χρήστες».

Τονίζοντας ότι «η λύση στα αδιέξοδα που γεννά μια κοινωνία που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, δεν είναι στη φυγή και την παραίτηση, αλλά στον συλλογικό αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει», καλούν σε αγώνα για δημόσιες και δωρεάν δομές Πρόληψης - Θεραπείας - Κοινωνικής Επανένταξης.

«Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών στην Αθήνα δεν χτυπιέται με το να "κρύψεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί", με το να κρύψεις τους χρήστες, αλλά αντιμετωπίζεται αν χτυπηθούν στη ρίζα οι αιτίες που διαμορφώνουν αδιέξοδα στη ζωή των νέων ανθρώπων. Αυτά είναι η ανεργία, η φτώχεια, το περιεχόμενο της μόρφωσης, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, η έλλειψη ελεύθερων χώρων αναψυχής και δημιουργίας».

Οι φορείς καλούν σε πάλη ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά και στις αιτίες της διάδοσης του κοινωνικού προβλήματος της τοξικοεξάρτησης. Διεκδικούν ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρόληψης, Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης, με ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης.

Το κάλεσμα υπογράφουν: ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΕΣΥΝ - Παράρτημα Αθήνας, ΕΣΥΝ - Παράρτημα Γκράβας & 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ Αθήνας και Γαλατσίου, Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων 1ου, 2ου, 6ου και 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, Επιτροπές Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Α' Αθήνας, Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ