Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στο πλευρό των εγκλωβισμένων πληρωμάτων

Στο πλευρό των εργαζομένων των αλιευτικών πλοίων «SUN 1» και «SUN 2», που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Καλαμάτας, βρίσκεται η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ. Με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη στο χώρο μπροστά από το σημείο που βρίσκονται τα δύο αλιευτικά, παρουσία των εργαζομένων, κατήγγειλε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι 17 εργαζόμενοι από το Σουδάν, την Αίγυπτο και τη Μαυριτανία βρίσκονται εγκλωβισμένοι για περισσότερους από τέσσερις μήνες στα πλοία «SUN 1» και «SUN 2», της εταιρείας «SEVEN SEAS». Οπως έχουν καταγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, είναι απλήρωτοι από το Γενάρη, η τροφοδοσία που τους παρέχει η εταιρεία δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών τους, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγιεινής, ενώ ηλεκτρική παροχή υπάρχει μόνο για λίγες ώρες κάθε μέρα. Τα πληρώματα απαιτούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και τον επαναπατρισμό τους.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου τη δυσφορία τους για την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι κρατικές υπηρεσίες. Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος απαίτησαν από τις αρχές να κάνουν κάθε ενέργεια προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ